СамокоВест

Сдружение „Към върха“ подари приключение в бяло на деца с двигателни проблеми

 Breaking News

Сдружение „Към върха“ подари приключение в бяло на деца с двигателни проблеми

Сдружение „Към върха“ подари приключение в бяло на деца с двигателни проблеми
март 14
10:41 2018

На 10 и 11 март на хижа Мальовица се проведе най-голямото Ледено приключение, което Към Върха / To The Top някога е организирало. Виктория и Захари Недялкови отново успяха да създадат приказни емоции на деца с двигателни проблеми и техните семейства.

С помощта на над 60 доброволци Николай, Кристина, Никола и Тимшел поеха по белите пътеки към едно от най-красивите кътчета на Рила – подножието на връх Мусала. В специални надуваеми шейни, предоставени от Антон Томов, малките планинари покориха своя двухилядник. Под яркото зимно слънце всички заедно правиха снежни човеци, прокопаваха тунели под снега, строиха иглута. А вечерта домакините Николай и Венета Маркови топло ги приеха в уюта на стопанисваната от тях хижа. Д-р Бенжамен Ментешев даде ценни съвети за зимните преходи в планината, като акцентира върху задължителната подготовка по изкачването на планината на деца с двигателни затруднения. Специален гост беше и Мартин Неделчев от ПСС, член на БАССЕС, който говори за опасността от лавини и как да се предпазим.

След края на това приказно приключение в бяло, децата си тръгнаха с повече вяра в себе си и в доброто. Планината е училище по взаимопомощ и подкрепа. А там където има човечност, милосърдие и грижа се сбъдват мечти. Сбъдна се и мечтата на децата с двигателни проблеми да почувстват свободата и то на 2000 метра в Рила планина. 

Related Articles

1 Comment

  1. Иван
    Иван март 15, 07:49

    Поклон и похвално, как тези млади хора се опитват да намалят душевната болка на дечицата чиято човешката природа е отнела по нещо не по техна вина.
    С уважение

    Reply to this comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...