СамокоВест

Сдружение ДОМ с открито писмо до премиера Борисов срещу предоставянето на паметника „Бузлуджа“ на БСП

Споделете ни в

ДО

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ  НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

О Т К Р И Т О    П И С М О

От Сдружение „Достойнство, отговорност, морал“ ДОМ

Г-н Министър-председател,

Изразяваме дълбокото си възмущение от идеята за предоставяне на паметника „Бузлуджа“ в собственост на БСП. Този паметник, който  е един от зловещите символите на комунизма, даден в ръцете на преименуваната, но непроменена БКП, ще бъде превърнат в международен център за поклоннически туризъм и реклама на комунистическия режим.   Припомняме, че през 2000 г. е приет закон по силата на който комунистическият режим от 09 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. е обявен за престъпен. Припомняме, че на 18 септември 2008 г. 40-то Народно събрание на Република България подкрепи „Пражката декларация“ от 3 юни 2008 г., с която се осъждат комунистическите жестокости и в която се настоява националните парламенти на страните от Европа да признаят комунистическите престъпления срещу човечеството, както тези на нацизма. 23 август е обявен за Ден на възпоменание на жертвите на нацизма и комунизма. Припомняме, че миналата година парламентарната група на вашата партия ГЕРБ, внесе в Народното събрание и гласува на първо четене промени в Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен. С тези промени се предвижда инкриминиране на пропагандирането на комунистически символи. Обръщаме внимание и на разпоредбите на чл.108 от Наказателния кодекс, според които пропагандирането /в случая популяризиране на символите/ на фашистки и други антидемократични идеологии, се смята за престъпление.

Г-н Министър-председател,

Предоставянето на паметника „Бузлуджа“ на БСП ще бъде гавра с паметта на стотиците хиляди избити и репресирани от комунистическия режим и за техните близки. Позорно ще е Правителството на България да абдикира от своите задължения, за да предостави възможност на БСП да превърне родината ни в комунистическия резерват на евроатлантическия свят!

София,                                    Председател на Управителния съвет:

14 юни 2017 г.                                   Иван Сотиров

2 thoughts on “Сдружение ДОМ с открито писмо до премиера Борисов срещу предоставянето на паметника „Бузлуджа“ на БСП

  1. По всяка вероятност ремонтът и поддръжката на Бузлуджанското страшилище ще бъдат извършени също от севернокорейски роби, като построяването на руските стадиони за Купата на конфедерациите и Световното първенство следващата година./Това бе изнесено по БНТ преди първия мач за К.на конфедерациите./

  2. Всъщност в Северна Корея с изключение на другаря У, който е бог-всички други са роби.Но когато някой от тях не плаче достатъчно горко на погребението на своя партиен секретар, хванат го да гледа друга телевизия, не стане шампион и т.н.-го пращат в лагер за народни врагове.Там храна-изобщо няма, трябва да рови корени под снега или да яде шума. Впрочем в Сев.Корея няма магазини за хранителни продукти.Тук таме в някои области има т.н. „разпределение“ на храна, т.е. пред всяка къща висят торбички, в които по някога властта сипва сутрив по стотина грама ориз, ако има. Ако някой случайно се сдобие с цигара и хвърли фаса, по няколко души си сбиват за него.Изяждането на трупове на мъртви е обичайно явление, както и на живи-даже на своите деца.Иначе на теория комунизмът безпорно е най-доброто общество, за съжаление-утопично.Ние по-старите вложихме всички свои сили за да го постигнем, но не успяхме.Ако ние обаче не сме работили достатъчно добре и не сме мизерствали достатъчно, все някои други щяха да го построят.Стигна се до там, че Тодор Живков каза-„Социализмът се оказа едно недоносче!“Имайки предвид във вида му в Източна Европа.За съжаление обаче капитализмът също не е идеално цвете за мирисане-харесват го по-малко от 25% от населението на Западна Европа и САЩ.Но за съжаление за сега поне по-добро общество-НЯМА. Той поне може да произведе достатъчно хранителни продукти, вярно- и с чудовищна експлоатация и неравенство.Особено ни гежи липсата на законност.Трябва да се опитаме да постигнем повече законност, олигарси и всякакви незаконно забогатели пробиват и закон и морал.Мисля, че в Германия не е точно така…Зависи и от нас.

Comments are closed.