СамокоВест

Свирепа магнитна буря удря Земята тази нощ

 Breaking News

Свирепа магнитна буря удря Земята тази нощ

Свирепа магнитна буря удря Земята тази нощ
ноември 23
21:44 2012

Експертите съобщават, че днес Земята ще бъде връхлетяна от най-мощната магнитна буря. Слънцето изригна и магнитната буря идва съм Земята. Изригването, за което става дума е с такъв мащаб, който досега не е бил наблюдаван и регистриран. Дори свръхмощните обективи на обсерваторията на НАСА не са успели да хванат на фокус цялото мощно събитие, съобщава astroma.net. След това изригване на Слънцето към нас в момента лети огромно количество магнитно слънчево вещество, което нощес ще достигне повърхността на Земята.

Особено застрашени са хората със сърдечно-съдови заболявания. Рисковите групи хора трябва да приемат повече течности, но в никакъв случай не и алкохол. Страдащите от мигрена, както и тези с по-лабилна нервна система, следва да се пазят от сътресения в службите и личния си живот. Лекарите препоръчват да не се преуморяват и да не употребяват алкохол.

Проблеми със здравето са възможни също и в дните на пълнолунието около 28 ноември, когато ни чака и лунно затъмнение.

Учени припомнят, че когато в една година се наблюдават двете природни явления – пълно слънчево и лунно затъмнения, природата реагира с катаклизми по цялото земно кълбо. И макар да няма преки доказателства за връзка между затъмненията, магнитните бури и земните трусове, вече станахме свидетели на поредицата от силни земетресения по цялата Земя, който тръгнаха от Канада, през Мексико, Гватемала, Чили, Европа до Япония.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...