СамокоВест

Световният ден на снега в Боровец бе истински празник за стотици деца

 Breaking News

Световният ден на снега в Боровец бе истински празник за стотици деца

Световният ден на снега в Боровец бе истински празник за стотици деца
януари 21
08:45 2018

Стотици деца отбелязаха с усмивки и празнично настроение Световния ден на снега в Боровец. Организаторите на събитието от „Бороспорт“ и гостоприемна Рила посрещнаха момчетата и момичетата с много игри, състезания и награди. Истински фурор предизвика паралелният слалом, който беше нареден по всички правила на официалните състезания на писта „Иглика“ и събра много скиори и ентусиазирана публика. По трасето се пуснаха повече от 300 деца, а битките бяха ожесточени. Освен за победата децата се бориха и за отлична оценка от най-добрия ни скиор Петър Попангелов, който изгледа внимателно спусканията и им даде съвети как да бъдат още по-бързи и технични. Състезателите бяха от 5 до 20-годишни, а всички получиха сертификати за участие в Световния ден на снега,подписани от Петър Попангелов. Най-бързите и най-борбените си тръгнаха и с награди от „Бороспорт“ и „Спорт депо“.

„Радвам се, че толкова много деца се включиха в празника и в паралелния слалом – каза Петър Попангелов. – Те имат много енергия и желание да карат, а някои са много добри. Надявам се Световният ден на снега да ги накара да заобичат планината и ските и да ги виждаме на Боровец все по-често. Пистите в курорта са в отлично състояние и децата са винаги добре дошли.“

Боровец предложи на малчуганите и родителите още много забавления. Специалистите от Планинската спасителна служба обясниха кои са основните правила за безопасно поведение в планината. След това дойде ред на търсенето на съкровища с помощта на Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил. Със специален лавинен уред малчуганите откриваха подаръци в снега и научиха как да се пазят от инциденти на пистата.

През целия ден начинаещи скиори и сноубордисти правиха първи стъпки на снега с безплатни уроци в ски училище „Бороспорт“. Най-малките се забавляваха в детския парк „Борокидс“, а родителите следяха изявите им отблизо. Картите за съоръженията за деца до 13 години бяха по 1 лев, а по пистите имаше ентусиазирани млади скиори и сноубордисти до късния следобед.

Седмото издание на Световния ден на снега в Боровец приключи с демонстрации и безплатни уроци по екстремно каране в Сноу парк „Бороспорт“. Момичетата от Wild Berries и шейпърите на парка показаха невероятни трикове и издадоха тайните на някои от тях. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...

Кой обслужи измисления протест?: 1. Кмета Георгиев. Представил се пред самоковските лумпени с...

Шефа на самоковската полиция- рельовеца Попов, носеше ли си шишето-половинка, без което не ходи на...