СамокоВест

Самоков се окичи с „Купа на общините” в Еко-Рали България 2017

 Breaking News

Самоков се окичи с „Купа на общините” в Еко-Рали България 2017

Самоков се окичи с  „Купа на общините” в Еко-Рали България 2017
юли 31
17:44 2017

Екипажът Валтер Кофлер – Франко Гайони с Tesla Model S е големият победител в ЕКО-Рали България 2017 – кръг от Световната Е-купа на FIA. Италианците, които са основни претенденти за Световната титла, се справиха най-прецизно с маршрута от София до Боровец и обратно, като покриха перфектно регулаторните тестове, които играят ролята на специалните етапи, познати ни от класическите ралита.

Второто място отиде за смесения българо-италиански екипаж с пилот Светослав Дойчинов и навигатор Гуидео Герини с Hyundai Ioniq EV, които имаха и шанс за победата, но непредвидено забавяне на старта на втория ден им донесе наказание. „Бронзовите медали” спечели може би най-опитния екипаж с участия в еко-ралита Калин Дедиков и Георги Павлов с BMW i3

Наградите на победителите връчи Министърът на околната сред и водите Нено Димов. Министър Димов изрази уверението си, че това събитие ще става все по-мащабно и ще е част от средствата за промотиране на екологичния транспорт, който съвсем скоро ще замени двигателите с вътрешно горене, така както двигателите са заменили парните машини в миналото.

Към Еко-Рали България бе учредена и „Купа на общините”, за екипажите с електромобили на общините Столична, Сливница, Самоков и Бургас. Като победители за приза си тръгнаха представителите на община Самоков Георги Сайменов и Александър Иванов, участващи с Renault Zoe, изпреварвайки тандемите от Сливница и София.

Наградени в Националната Еко Купа станаха Любо Рангелов и Станислав Ганджулов с Hyundai Ioniq при хибридите и Олга Тодорова – Ивайла Дунавска с Hyundai i10, при колите с алтернативни горива.

В отборното класиране победител е тима Re Sport, в който освен Дедиков – Павлов участваха и Николай Китанов и Антоанета Дедикова (Renault ZOE). На второ място се класира тима на Hyundai, а третото място отиде за отбор Nissan Leaf. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...

Кой обслужи измисления протест?: 1. Кмета Георгиев. Представил се пред самоковските лумпени с...

Шефа на самоковската полиция- рельовеца Попов, носеше ли си шишето-половинка, без което не ходи на...