СамокоВест

Самоковски огнеборци участват в потушаване на пожара край Кресна

 Breaking News

Самоковски огнеборци участват в потушаване на пожара край Кресна

Самоковски огнеборци участват в потушаване на пожара край Кресна
август 25
13:38 2017

Гасенето на пожара край Кресна, който избухна в четвъртък, продължава и днес. Заради опасността 115 жители на две околни села бяха евакуирани снощи. Над 450 пожарникари, военни и доброволци участват в гасенето. Очаква се да се включат и два хеликоптера. В потушаването на пламъците участват и самоковски огнеборци.

По информация от вътрешния министър Валентин Радев и главния комисар Николай Николов пожарът в Кресненското дефиле е локализиран от три страни, като проблем създава единствено южния фронт. Те призоваха да се пътува към Гърция с повишено внимание, защото дългият тунел в дефилето е без ток заради прекъснат далекопровод и в него няма светлини.

Огънят успява да се доближи до пътя Е-79, като пътуващите към Гърция трябва да внимават, защото в дългия тунел няма ток. Огънят достигна до Стара Кресна и село Влахи, но беше овладян. Има три частично изгорели къщи, а 5 000 дка иглолистни гори са напълно изгорели.

Министър Радев уточни, че от сутринта жители на Ощава се пускат да си влязат по къщите. Предстои да се разреши контролирано връщането и на хората от Сенокос. Съобщено бе, че  в Стара Кресна има един допълнителен пожар. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Браво на будните наши съграждани, решили да атакуват грабителската политика на управниците ни! Това,че сега...

Между другото, изпратих на Самоковест прекрасна статия за т.н. язовир Яденица за да я публикува,...

В края на 1979г. руснаците взривиха много мощна подземна ядрена бомба близо до иранската граница,...