СамокоВест

Самоковски огнеборци участват в потушаване на пожара край Кресна

 Breaking News

Самоковски огнеборци участват в потушаване на пожара край Кресна

Самоковски огнеборци участват в потушаване на пожара край Кресна
август 25
13:38 2017

Гасенето на пожара край Кресна, който избухна в четвъртък, продължава и днес. Заради опасността 115 жители на две околни села бяха евакуирани снощи. Над 450 пожарникари, военни и доброволци участват в гасенето. Очаква се да се включат и два хеликоптера. В потушаването на пламъците участват и самоковски огнеборци.

По информация от вътрешния министър Валентин Радев и главния комисар Николай Николов пожарът в Кресненското дефиле е локализиран от три страни, като проблем създава единствено южния фронт. Те призоваха да се пътува към Гърция с повишено внимание, защото дългият тунел в дефилето е без ток заради прекъснат далекопровод и в него няма светлини.

Огънят успява да се доближи до пътя Е-79, като пътуващите към Гърция трябва да внимават, защото в дългия тунел няма ток. Огънят достигна до Стара Кресна и село Влахи, но беше овладян. Има три частично изгорели къщи, а 5 000 дка иглолистни гори са напълно изгорели.

Министър Радев уточни, че от сутринта жители на Ощава се пускат да си влязат по къщите. Предстои да се разреши контролирано връщането и на хората от Сенокос. Съобщено бе, че  в Стара Кресна има един допълнителен пожар. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...