СамокоВест

Самоковката Таня Шолева – новото лице в листата на Реформаторския блок

Споделете ни в

Таня Шолева е едно от новите лица в листите на коалицията „Реформаторски блок – Глас народен“. Тя е кандидат за народен представител от 26 Многомандатен избирателен район – Софийска област, под №11 в листата.

Таня Шолева е родена в гр. Самоков през 1985 година.  Има завършена бакалавърска степен по специалността „Икономика и организация на труда” и магистърска степен по „Управление на човешките ресурси” в „УНСС” – гр. София.

От 2011 година ръководи Център за професионално обучение към „Европейски алианс по образование”. Работи по проекти, финансирани от Европейския съюз в областта на обученията за професионална квалификация и ключови компетентности, в различни области на обществения живот. Владее немски, английски и руски език.

Таня вярва в посланието на Реформаторския блок – „Общи усилия – сигурен успех”. Тя е от групата на знаещите и можещите млади хора – тези които са залог за по-доброто бъдеще на България. Високо образована, с не малък опит в работата с европейските финансирщи програми, Таня е убедена, че страната ни има потенциал да излезе от периферията на Европейския съюз и да се доближи до стандарта на икономически развитите държави. Тази нейна убеденост я привлича към коалицията Реформаторси блок-Глас народен, чиято управленска програма е обърната към осигуряване благоприятна среда за развитие на бизнеса. Програмата е реалистична и изпълнима, каквото е намаляването на ДДС до 18% в следващите 4 години.

Таня е убедена, че за да се постигне бърз напредък на страната ни са необходими добре образовани, високо квалифицирани кадри. Заложената в програмата на коалицията цел за превръщане на образованието в национален приоритет е сред приоритетите и на Таня. Неотдавна разделила се със студентската банка, тя е убедена в значимостта на доброто образование и сериозно ще работи в тази насока.

Съдебната реформа с реални резултати в борбата с корупцията са изключително важна предпоставка за напредъка на България, според Таня Шолева. За нормалното развитие на обществото ни здравната реформа е от изключителна важност. Прави впечатление, че все повече българи се стремят към лечение в чужбина, а България има потенциал да организира и структурира здравеопазването в добре работеща система, убедена е Таня и би подкрепила всяка добра реформа в тази посока.

За бъдещето на Самоков, според Таня Шолева, основната предпоставка е създаването на среда, която дава възможност на младите хора да работят и се развиват в родния си град. Крайно време е да се привлекат реални и печеливши инвестиции, да се открият нови работни места, съответстващи на изискванията на времето – модерни и привлекателни. Ако това не се постигне все повече самоковци в активна възраст ще напускат града в търсене на по-добри условия за реализация и живот.

Таня Шолева вярва в себе си и знае, че може да допринесе в постигане на целите на Реформаторския блок – чрез общи усилия към сигурен успех.