СамокоВест

Рок навръх Мусала ще съчетае приятното с полезното

Споделете ни в

На 30 юли, събота, предстои уникален рок концерт на най-високия връх на Балканите – Мусала. Участие ще вземата D2 и ODD CREW. Шоуто се организира от радио „Тангра Мега Рок“ и Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика при БАН.

D2 и ODD CREW са две от най-популярните български рок групи – артисти с много фенове, близки до планинарската кауза. Припомняме, че преди да бъде наречен „Мусала“, върхът е носел прабългарското име „Тангра“.
Това ще бъде най-високият рок концерт, правен някога в Европа. Сцената под небето ще е на югозападния склон на „Мусала“ – на 40 метра под самия връх.

С цел да се запази спокойствието на дивите животни в района, както и да не се нарушава естествената среда, в която те съществуват и се размножават, силата на звука от озвучаването на концерта ще бъде контролирана и в нормите на максимално облекчен режим. Звукът ще бъде насочен към публиката, разположена амфитеатрално на склона към върха.

Целта на участниците е да съчетаят приятното с полезното. Инициативата е част от мащабна акция за почистване на върха от строителни отпадъци. Очаква се десетки доброволци да се включат и подкрепят тази чиста и благородна кауза.
И нека почистването на това свято място от строителните отпадъци да бъде само началото на една дългосрочна Национална кампания за лансирането на връх „Мусала“, не като “туристическа дестинация”, а като уникална природа, която заслужава специално отношение и почит от всеки.