СамокоВест

Рокада – Николай Пехливанов е новият управител на Софийска област. Илиян Тодоров поема област – София евентуално

Споделете ни в

Николай Пехливанов е новият областен на Софийска област. Със свое решение правителството назначи бившия депутат и кандидат-кмет на София от „Атака“ за губернатор на областта и освободи досега заемалата длъжността Диана Тонова, която бе назначена от служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Николай Пехливанов е бил народен представител в 41-вото народно събрание. От 2015 г. до момента е зам.-председател на Столичния общински съвет. При представянето му като кандидат-кмет през 2011 г. лидерът на „Атака“ Волен Сидеров каза, че ако Пехливанов стане кмет, със сигурност няма да има инциденти като боя пред джамията, защото ще бъде спряно озвучаването на джамията и така няма да има повод за протестни действия.

Той е строителен инженер от Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

Припомняме – преди дни лидерът на „Атака“ Волен Сидеров заяви, че Николай Пехливанов и Илиян Тодоров ще бъдат назначени за областни управители съответно на София-град и на София-област. И двамата са бивши депутати на партията.

Илиян Тодоров по всяка вероятност ще е новият управител на София-град. Тодоров беше депутат в предишните два парламента от „Атака“. Министерският съвет все още не е гласувал това предложение.