СамокоВест

Рилски спортист отвя Тирана и постигна актив – 4 победи от 4 мача в Балканска лига

Споделете ни в

Рилски спортист започна ударно серията си от мачове тази седмица. Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров се справиха с албанския Тирана със 78- 99 и вече имат актив от 4 победи в четири мача в Балканска лига.

Самоковци стартираха страхотно в мача и след десет минути игра успяха да поведат с двуцифрена разлика 17-34.

Във втората четвърт домакините направиха опит да намалят изоставането си, регистрирайки серия от 8-0. Кош на Еван Равънел обаче прекъсна устрема на домакините, а малко след това играчите на Рилски отново поеха контрола над мача, успявайки да направят разликата в своя полза 16 точки до полувремето, което дойде при 32- 48.

В третата част играта вървеше кош за кош, докато в последните минути на частта домакините не регистрираха серия, с която успяха да намалят изоставането си до 13 точки- 57- 70.

В последния период на двубоя домакините направиха всичко по силите си да се върнат в мача, но играчите на Рилски не позволиха това да се случи и след няколко успешни акции в нападение успяха да увеличат преднината си до 23 точки. Това прекърши устрема на домакините и мача на практика оставаше само да се доиграе.

Най- добри за самоковци в мача бяха Еван Раванел и Мартин Маринов, които завършиха двубоя с по 17 точки, а американецът записа дабъл- дабъл, тъй като овладя и 10 борби. По 14 вкараха Дерек Райт и Шелдън Джетър, 11 записа капитанът Бозов, а 10 вкара Златин Георгиев.

Трябва да се отчете още, че в мача с Тирана треньорският тандем Людмил Хаджисотиров- Любо Киров заложи на всички състезатели в състава си за двубоя. Те пък се отплатиха за това и почти всички успяха да пронижат коша на домакините.