СамокоВест

Рилецо с шеста победа в НБЛ – справи се и с Балкан

Споделете ни в

Рилски спортист извоюва своята шеста победа в мъжката НБЛ. Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров се справиха с ботевградския Балкан, побеждавайки го с 86-71. Самоковци поведоха още в първата четвърт и нито за момент не изпуснаха водачеството. Двубоят започна с размяна на кошове, но не след дълго играчите на Рилски излязоха напред в резултата, а частта завърши при 26-19 в полза на домакините.

През вторите десет минути гостите от Ботевград затегнаха защитата, което веднага оказа влияние, и момчетата на Видич намалиха изоставнето си до само една точка. Последва обаче нова серия на самоковци, които на полувремето водеха с 8- 42-34.

След паузата Бозов и компания бяха решени да си осигурят победата в двубоя и след отлични отигравания разликата в полза на домакините от Рилски спортист набъбна до 17 точки. Последва леко отпускане в края на третата четвърт и гостите намалиха изоставането си до 10 – 61- 51.

В последната част на двубоя играчите на Балкан заложиха на агресивна, на моменти дори груба защита, но самоковци не се пречупиха и удържаха победата в дербито на IX- ия кръг.

Най- резултатен за победителите от Рилски спортист бе Травис Тейлър, който завърши с 24 точки. 13 вкара капитанът Бозов, 12 точки и 8 борби записа Златин Георгиев, а Дерек Райт завърши с дабъл- дабъл от 10 точки и 10 завършващи подавания. На косъм от дабъл – дабъл бе и Димитър Маринчешки, който приключи двубоя с 9 точки и 9 борби.

За гостите най- добър бе Игор Кесар със 17 точки, с 14 приключи Девин Брукс, а 12 вкара Павел Иванов.