СамокоВест

Реформаторският блок поиска проверка как се финансира кампанията на ген. Радев

Споделете ни в

Реформаторският блок иска Сметната палата да направи внезапна проверка на начина, по който се финансира кампанията на кандидата за президент на БСП ген. Радев.Това заяви секретарят на парламентарната групата Димитър Делчев пред журналисти в парламента, предаде БТА.

„Искаме службите да проверят цялата кампания на БСП и да кажат има ли финансиране на тази кампания от чужди източници, от чужди държави, например от Русия“, каза той.
Делчев посочи, че според справка от публичните регистри Инициативният комитет, който издигна Румен Радев, е събрал около 260 хил. лв., а за кампанията му са изхарчени много повече – 517 хил. за 17 медии, и за обиколки по страната – над 50 хил.лв.

„Освен пари за медии, харчат пари за обиколки из страната, които не се знае кой покрива. Очевидно това е от черна каса“, заяви   Димитър Делчев. „Кампанията на генерала може да се финансира само от частни лица, тъй като Радев е издигнат от инициативен комитет. БСП нямат право да наливат пари там“, обясни той.

„Призоваваме за проверка на финансирането на БСП и да кажат от къде идва то? Дали Русия им дава пари под масата“, каза още Димитър Делчев, който апелира левицата да декларира всяка стотинка от похарчените за предизборната кампания пари.