СамокоВест

Реформаторският блок поиска проверка как се финансира кампанията на ген. Радев

 Breaking News

Реформаторският блок поиска проверка как се финансира кампанията на ген. Радев

Реформаторският блок поиска проверка как се финансира кампанията на ген. Радев
октомври 28
17:42 2016

Реформаторският блок иска Сметната палата да направи внезапна проверка на начина, по който се финансира кампанията на кандидата за президент на БСП ген. Радев.Това заяви секретарят на парламентарната групата Димитър Делчев пред журналисти в парламента, предаде БТА.

„Искаме службите да проверят цялата кампания на БСП и да кажат има ли финансиране на тази кампания от чужди източници, от чужди държави, например от Русия“, каза той.
Делчев посочи, че според справка от публичните регистри Инициативният комитет, който издигна Румен Радев, е събрал около 260 хил. лв., а за кампанията му са изхарчени много повече – 517 хил. за 17 медии, и за обиколки по страната – над 50 хил.лв.

„Освен пари за медии, харчат пари за обиколки из страната, които не се знае кой покрива. Очевидно това е от черна каса“, заяви   Димитър Делчев. „Кампанията на генерала може да се финансира само от частни лица, тъй като Радев е издигнат от инициативен комитет. БСП нямат право да наливат пари там“, обясни той.

„Призоваваме за проверка на финансирането на БСП и да кажат от къде идва то? Дали Русия им дава пари под масата“, каза още Димитър Делчев, който апелира левицата да декларира всяка стотинка от похарчените за предизборната кампания пари.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...