СамокоВест

Ремонтират училище „Неофит Рилски” за над 589 000 лева

Споделете ни в

Neofit rilskiЗапочва ремонтът на училище „Неофит Рилски”. Изпълнител на проекта е Консорциум, обединяващ две фирми – „Хидрострой БГ-63“ ЕООД и „Ливтас“ ЕООД. Консорциумът се представлява от Боян Захариев.
Изпълнителят бе избран чрез процедура за възлагане на обществена поръчка. Стойността на проекта е 589 399,74 лв. без ДДС. Срокът за изпълнението на дейностите е 99 календарни дни. Финансирането се осигурява от Националния доверителен екофонд. Училището участва със собствени средства, като съфинансира 15 % от стойността на ремонта. Ремонтът включва подмяна на дограмата, поставяне на топлинна изолация на фасадата, ремонт на покрива и отоплителната система на училището.
Изпълнението на проекта започва с голямо закъснение, поради обжалване на обществената поръчка и водени съдебни спорове. Така че, строителните работи ще се изпълняват по време на учебната година. Това изисква създаване на необходимата организация, за да не се нарушава учебният процес и да се гарантира сигурността и здравето на учениците.