СамокоВест

Ремонтират „сухия” фонтан – ще го правят по-малко мокър

 Breaking News

Ремонтират „сухия” фонтан – ще го правят по-малко мокър

Ремонтират „сухия” фонтан – ще го правят по-малко мокър
септември 28
09:56 2013

samokov fontan centua2„Сухият” фонтан в центъра на Самоков ще бъде ремонтиран. Целта е да го направят по-малко мокър. Сега водата залива всичко околовръст – подмокря площада и цялото ларго, подгизва тревната площ пред банка ДСК. Не стига, че са принудени да шляпат в локви над глезена, но при най-малкия полъх на вятъра върху преминаващите се излива леден душ. Затова, наред с новата придобивка, за която кметът Георгиев се биеше в гърдите, че е негова идея, първият ни администратор да бъде така добър и да раздаде комплект гумени ботуши и чадър на всички самоковци, че и на гостите на града. Но вместо да оборудва населението с предпазни такъми, общинският глава реши отново да ремонтира рожбата на гениалната си промисъл. Защо тогава, господин кмете ручахме жабетата за над 130 бона, като само за един месец прекроявате и преправяте фонтана таман два пъти? Първият път още преди пуска, когато скрити зад огражденията – да се не гледа, работниците трошаха и разбиваха фундамента, че бил по-висок от нивото на плочките. Сега ще намалявате силата и височината на водните струи. До седмица-две може пък да кандисате отново да съградите басейна, та дано успеете да я хванете тази вода да не тече навсякъде. А дано, ама надали!

Според кметските изявления старият фонтан, построен едва преди десетина години по проект „Красива България”, не бил баш колко требе красив. Няма спор! Беше си истинско грозилище, но поне не застрашаваше гражданите от удавяне. Лошото е, че високият естетски аршин на кмета Георгиев струва на данъкоплатците до тука повече от 130 000 лева. А за колко още ще трябва да се бръкнем не се знае. Колко още суха пара от опосканата общинска хазна ще потрошат за ремонти кметът и изпълнителят на строителството Емил Кривошиев – Кремвишо никой не смее да каже.

Всъщност истината за изграждането на така наречения „сух фонтан” е много по-прозаична. Тя няма нищо общо нито с изкуството, нито с художеството. Всеизвестно е, че при всяко обществено строителство близо половината от отчетените като разход средства отива в личните сметки на възложителя и на изпълнителя. Макар, че е далеко от грандиозните далавери на предшественика си, който участваше в схеми за строителство за милиони левове, кметът Георгиев явно е на принципа: „малко, но сигурно”. По всяка вероятност на този етап келепирът от новия фонтан е някъде 60 000 – 70 000 лева, но пък кой ти ги дава. И нали у нас никой властимащ не е осъден за разграбването на народната пара, така ще си я караме: куче влачи – диря няма!

Related Articles

2 коментара

 1. Славчо Тасев
  Славчо Тасев септември 28, 18:44

  SUPER

  Reply to this comment
 2. S
  S септември 29, 12:23

  ПРЕДИ РЕМОНТА
  Срещат се двама в центъра:
  -Ти защо си мокър, не вали?
  -Минах близо до сухия фонтан.

  СЛЕД РЕМОНТА
  Срещат се други двама.
  -Жаден съм, къде мога да пия една вода?
  -Кмета е настроил фонтана като чешма .. ей там.

  Reply to this comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...