СамокоВест

Радослав Генев с изложба-живопис в галерия „Арт 36”

Споделете ни в

Радослав Генев е най-младият талант в зографския род Геневи. Той е внук на самоковския художник Слави Генев и син на дългогодишния специалист в Графичната база на СБХ Гено Генев. Ради е само на 29 години, но вече е добре познат на ценителите на изобразителното изкуство не само в родния Самоков, но и извън него. Роден през 1987г. През 2013г. завършва магистратура по графика в Националната Художествена Академия при доц. Димо Колибаров.

Радослав Генев е автор на шест самостоятелни изложби.

Участвал е и в редица сборни изложби и биеналета както в страната , така и в чужбина. Между тях Международна графика „Corpo Ex/Posto” в гр. Венеция, Италия през 2011г., участие в 16-то Международно биенале на графиката във Варна през 2011г.  През 2009г. Радослав Генев получавва Втора награда „Пабло Пикасо в България” за малки графични формати. И през 2013г. наградата Сите Интернационал дез арт в Париж.

С великолепните си творби Радослав отдавна вече е доказал себе си, отвъд сянката на знаменития си дядо.

Най-новата изява на талантливия художник е изложба-живопис в галерия „Арт 36”, София, ул. „Славянска” 40.

Платната предлагат истинско пътешествие между багри и форми. Богатият колорит, играта на светлината, разкриват безпределната хубост на мирозданието. Експозицията улавя един мистичен и вглъбен поглед към вътрешния, духовен свят на Радослав Генев.

Изложбата бе открита на 2 септември и ще остане отворена за посетители до 16 септември.