СамокоВест

Протестите срещу лошото състояние на пътя Самоков-Дупница продължават. ИК с отворено писмо до МРРБ и АПИ

 Breaking News

Протестите срещу лошото състояние на пътя Самоков-Дупница продължават. ИК с отворено писмо до МРРБ и АПИ

Протестите срещу лошото състояние на пътя Самоков-Дупница продължават. ИК с отворено писмо до МРРБ и АПИ
юли 19
10:28 2017

Протестите срещу окаяното състояние на пътя Самоков-Дупница ще продължат, категорични са от Инициативния комитет. Въпреки обещанията, че през юли ще стартира цялостната рехабилитация на пътя, това не се случи. Снемаме доверието си към АПИ! Готвим се за нов протест, заяви Илиян Чалгънов. Търпението ни е изчерпано. 30 години чакаме този протест, допълни той.

От инициативния комитет излизат с отворено писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството и до ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура, което публикуваме:

Отворено писмо

на Инициативния комитет за ремонт на пътя за Дупница до Министъра на регионалното развитие и благоустройството и до Агенция „Пътна инфраструктура”

Уважаеми господин министър, уважаеми г-н Атанасов,

Населението на Самоков е подведено и излъгано за пореден път относно рехабилитацията на важните за града главни пътни артерии. Те са в окаяно състояние, а някои от тях не са ремонтирани от няколко десетилетия.

През май общественото недоволство доведе до протест по повод окаяното състояние на път II-62 в частта му от Самоков до Дупница. Веднага след протеста бяхме поканени на среща заедно с кмета на общината Владимир Георгиев. Беше ни обещано, че ремонт ще има това лято и пътят ще бъде включен в Оперативна програма „Региони в растеж”.

Заявеният срок за стартиране на процедурата беше 15 юни 2017 г. Въпреки че инж. Дончо Атанасов даде гаранция, че средства ще бъдат осигурени, нищо от обещаното не се случи.

Веднага след изтичането на уговореният срок Вие, г-н министър, заявихте в парламента, че през юли 2017 г., ще се търси изпълнител за ремонт на път II-62 и отново решихме да Ви се доверим и да изчакаме. Разбира се, както очаквахме, и това не се случи!

За капак на всички лъжи дотук, през вчерашния ден експерти на Агенция „Пътна инфраструктура” са оглеждали канавките при село Клисура за евентуално отводняване в участък на Дервена. На въпрос кога ще бъде ремонтиран пътят, те са отговорили, че такъв ремонт няма да има, защото няма финансиране и отчуждаване на терена около пътя.

Уважаеми господа, терените около път II-62 са отчуждени преди 10 години и местната управа е писала неведнъж до Агенция „Пътна инфраструктура” за нуждата от спешен ремонт на този път и не само на него.

Тъй като катастрофите по този път винаги остават в медийно затъмнение, припомняме, че за последните 48 часа в този район и път станаха 4 тежки пътно-транспортни произшествия и пътят беше затварян два пъти. Освен местните медии, никоя друга не пожела да оповести за тях.

В заключение желаем да заявим твърдата си позиция – рехабилитация на път II-62 сега, не след десетилетие.

Ние от Инициативния комитет в Самоков снемаме доверието си към Агенция „Пътна инфраструктура” и няма да преговаряме по никакъв повод с нейни служители и ръководители.

Инициативният комитет – Самоков заявява, че е в готовност за подновяване на протестите на пътя, докато не бъде стартирана и обявена официално процедура за рехабилитация на път II-62 в частта му Самоков – Дупница. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...