СамокоВест

Протестиращи затвориха пътя към Мальовица заради безобразното му състояние

 Breaking News

Протестиращи затвориха пътя към Мальовица заради безобразното му състояние

Протестиращи затвориха пътя към Мальовица заради безобразното му състояние
септември 07
17:53 2013

remont putТази сутрин група протестиращи затвориха пътя към Мальовица заради безобразното му състояние. Отсечката от село Говедарци до Мальовица е осеяна с дълбоки ями, които правят придвижването невъзможно. „То път фактически няма”, каза един от протестиращите. Като основна причина за разбитата пътна настилка някои посочиха движението на тежкотоварни коли, ТИР-ове, натоварени с дърва. „Сигурен съм, че става въпрос за незаконна сеч”, заяви друг от блокиралите пътя. „Разбитият път е причина не само да си чупиме колите, но представлява реална заплаха за живота и здравето ни”, бяха категорични протестиращите. Голяма част от тях работят в комплекс Мальовица и пътуват по отсечката ежедневно с всички произтичащи рискове. „50% поминъка на селото е от туризма, всички губим от това нещо, парите се наливат на други места, забравени сме от бога, едва ли не”, коментира друг говедарчанин.

Пътят е част от републиканската пътна мрежа и задължението за поддръжката му е на Областно пътно управление София. От 45 години обаче, откакто е прокаран,  високопланинският път въобще не е ремонтиран. Жителите на селото са преброили по него 5000 дупки. За състоянието на пътната отсечка са сигнализирани всички отговорни институции, но без резултат. Това изведе хората на пътя, убедени, че само с протестни действия могат да разчитат, че някой ще се заинтересува от проблема. Протестиращите настояват правителството да ги забележи и да се намерят пари за ремонта на пътя. В противен случай те са готови да блокират пътя и в бъдеще.

Related Articles

1 Comment

  1. ----
    ---- септември 07, 21:40

    Прави са. Пътя вече не става за кола а за луноход. Пари има проблемът е че се краде безобразно и в особено големи размери.

    Reply to this comment

Write a Comment

Latest Comments

Не е нужно да си от Англия или някоя друга цивилизована държава, за да прецениш...

Следва да се има в предвид и факта, че самоковската община има на ВЛОГ В...

ДЪРЖАВАТА НИ ПРЕД ОЧИТЕ НИ СЕ РАЗКАПА НАПЪЛНО!!!...