СамокоВест

Проектът АБВ е най-зрелищното разцепление в БСП

 Breaking News

Проектът АБВ е най-зрелищното разцепление в БСП

Проектът АБВ е най-зрелищното разцепление в БСП
януари 16
13:57 2014

В предаването „Тази сутрин” по btv политологът Евгений Дайнов нарече случващото се в лявото политическо пространство „най-зрелищното разцепление” в БСП. Позицията на политолога е свързана преди всичко с участващите в процеса – президент от БСП два мандата и ръководителят на българските социалисти в Европарламента Ивайло Калфин. Според Евгений Дайнов не е най-важното какви ще са последиците вътре в БСП. По думите му по-важно е как ще реагират на тази ситуация другите политически субекти. „Когато някой голям играч, като Бойко Борисов си внуши, че БСП се разцепва ще направи едно, ако реши, че не се истински разцепва ще направи друго”, каза професор Дайнов и продължи: „ДПС вече се идентифицира, че не вижда възможности за себе си от случващото се”.

На въпроса на водещия защо веднага прикачиха Бойко Борисов към Първанов политологът коментира: „Бойко Борисов сам направи един интересен ход. В момента, в който Радан Кънев каза, че ще говорят с ГЕРБ да свалят правителството, той беше готов на диалог. Почти веднага след това Борисов заяви, че иска да работи с Първанов за национални приоритети. Той пак се опита да се позиционира като централна фигурира, около която всичко се върти. Тук ще говори с Радан Кънев, пък тук ще говори с Първанов. Това му е неговата игра”.

По отношение на бъдещото развитие на процеса Евгений Дайнов бе категоричен – „Ситуацията ще става все по-разбъркана, тъй като много остро взеха да се стрелят двата лагера от рано, това не може да няма ефект вътре и вън в, така нареченото, ляво пространство. Има и хипотези за нови леви формации извън БСП”, прогнозира той.

Related Articles

2 коментара

 1. Видел И Чулов
  Видел И Чулов януари 17, 01:11

  Моля, за какво разцепление говори Дайнов? Струва ми се, че се е объркал и ще обърка тия които го приемат на сериозно. Бетон и комунист се не цепят, Генчо. За тая работа трябва вария, яко блъскане и отчайващо много време. И още нещо. За какви национални приоритети ще работят Борисовци и Първановци? Защо не ги посочат? Защото приоритети им са ни известни, но те никога не са били национални.

  Reply to this comment
 2. Славчо Георгиев Тасев
  Славчо Георгиев Тасев януари 18, 08:09

  Ако г-н Първанов имаше и икономическа власт, щеше да „привлече“ депутати от парламентарната група на БСП и така да повтори варианта Костов вляво. Кой какво трябва да прави в БСП решават хора зад кулисите, т.е. „червените барони“. Няма такъв който на фона на руските имена на улици и площади в София, да реши да тръгне на „поход“ срещу лидера на ПЕС Сергей Станишев. АБВ ще я има до европейските избори които всъщност ще бъдат „първични“ за БСП , а освен това сигурно ще увеличат броя на евродепутатите си. Бях „пиян“ 1989 год. , бях „пиян“ и 1997 год. Сега съм просяк и сам.

  Reply to this comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...