СамокоВест

Претрупаност и кичозност в Крайречна зона – след сърцата две беседки смазаха зелените площи

 Breaking News

Претрупаност и кичозност в Крайречна зона – след сърцата две беседки смазаха зелените площи

Претрупаност и кичозност в Крайречна зона – след сърцата две беседки смазаха зелените площи
април 17
12:55 2018

Над 50 фиданки бяха засадени през тази седмица в парк „Крайречна зона“, като основно бе обхванат района зад магазин Лидъл и комплекс Гранд. На зелените площи, откъм река Искър, бяха поставени беседки и кътове за отдих. През последните две години в парка бяха засадени над 2000 дръвчета и различни видове и храсти. Извършено бе почистване на парковата зона и тревните площи. През тази седмица бяха върнати и обитателите на езерото – патици и четирите лебеди, които от миналата година радват малки и големи.

Патиците бяха дадени през зимата на доброволци да се грижат за тях, а лебедите презимуваха във фермата, от която бяха закупени.

В началото на пролетния сезон Крайречният парк е готов да посреща посетителите си, информират от Общинска администрация.

За съжаление все повече се натрапва усещането за претрупаност и кичозност, и естествено възниква въпроса има ли цялостен проект за решението на парковото пространство или се работи на парче и по системата на кой, каквото му скимне. В края на есента на входа се появиха две арки. С идеята да бъдат обвити от увивни цъфтящи растения може да се направи някакъв компромис. Преди 14 февруари, за деня на влюбените, който за българите е по-скоро денят, в който честваме Трифон Зарезан, на стената на Искъра се напериха две вплетени метално-мрежести червени сърца. Сега в зелената площ се проснаха и две грамадни беседки. Разните хрумки-недоумки на кметската управа сякаш се надпреварват да задръстят всяка педя зеленина и все повече лишават пространството от естествената красота на природата.

Както се казва – още клюн, та паун.

Питаме – кога кметът Владимир Георгиев ще разбере, че парите на данъкоплатците задължително трябва да се харчат с ум и разум. А това значи да се работи професионално, ефективно и със строг контрол за всеки похарчен лев. А не за щяло и нещяло, единствено и само да се напълнят нечии джобове, които по правило са все за обекти на субекти – приближени до властта. 

Related Articles

1 Comment

  1. Фейсбукпатриот
    Фейсбукпатриот април 17, 20:08

    ДЪРЖАВАТА НИ ПРЕД ОЧИТЕ НИ СЕ РАЗКАПА НАПЪЛНО!!!

    Reply to this comment

Write a Comment

Latest Comments

Има и друга мода-режат здрави органи-жлъчки, уж хернии и т.н. А един тарикат праща при...

Не е нужно да си от Англия или някоя друга цивилизована държава, за да прецениш...

Следва да се има в предвид и факта, че самоковската община има на ВЛОГ В...