СамокоВест

Предпразнично – ВиК остави без вода самоковци и софиянци!

Споделете ни в

avariq cheshma mivka vodaАвария на Рилския водопровод налага на 23.12.14 да бъде ограничено водоподаването в квартали на Самоков, които се захранват от водопровода и в някои части на столична община.
От „Софийска вода“ съобщават, че засегнати ще бъдат селата Плана, Железница, Бистрица, Панчарево; Кокаляне и кварталите „Симеоново“, „Драгалевци“, „Бояна“, „Киноцентъра“, „Горна Баня“ и вилна зона „Горна баня“.
Без вода ще бъдат и клиенти на „Софийска вода“ във вилните зони „Косанин дол“, „Ловджийска чешма”, „Бункера” – горна част , „Градище”, “Симеоново – Драгалевци”, в.з. „Малинова долина”, “Беловодски път“, “Килиите, “Мала кория”.
Спирането ще обхване и кв. “Княжево” в района заключен между ул. “Панорамен път”, “Проф. Державин”, бул. “Цар Борис III”, “Ген. Михаил Кутузов”, “Карамфил”, “Бойна слава”, “Клек”, “Сребриста липа” и “Бял равнец”.
Също така с ограничено водоподаване ще бъдат и клиентите на „Софийска вода“ в района заключен между бул. “Цар Борис” III и ул. “Княжевска”, ЖП линията „София – Перник“ и ул. “Владайско въстание”.
И докато столичани са надлежно информирани за времето, в което отделните райони ще останат без вода, то самоковци – кучета ни яли. Водата е едно от природните богатства на Община Самоков, но за спирането й научаваме от пресъхналите кранове на чешмите. Некоректното поведение на ВиК Софийска област, да остави стотици граждани на Самоков без вода и без информация, преди един от най-светлите празници – Рождество Христово, ни убеждава за пореден път от необходимостта за спешното учредяване на Общинско ВиК дружество.