СамокоВест

Пребиха екип на Нова телевизия в циганската махала на Самоков

Споделете ни в

boi nova tv samokovЕкип на Нова тв, който отишъл да снима един от кандидатите за общински съветници в Самоков, е бил пребит преди часове, съобщиха от медията. Репортерката Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов са пристигнали в Самоков, за да вземат интервю от Трайчо Василев, по прякор Пиже. В предстоящите местни избори Трайчо Василев е кандидат за общински съветник от листата на ДПС. Той беше заснет и излъчен в предаването „Разследване” по Нова тв, как организира частното енерго в ромската махала на града.
Надя Ганчева, операторът и шофьорът са опитали да влязат в махалата, където живее местният политик. Най-вероятно съседите му са решили, че хората на Нова тв са пристигнали да разследват всекидневните кражби на ток в махалата и са атакували с юмруци и ритници журналистите. Според публикация в сайта на телевизията, нападението е провокирано от кандидат общинския съветник Трайчо Василев и сина му.
Побоят започнал веднага след пристигането на екипа в махалата. Не е имало интервюта, снимки или провокация от страна на хората на Нова. Операторът Михаил Кръстев е с пукната скула. Шофьорът Валери Иванов – с насинено око. Репортерът Надя Ганчева не е пострадала. Камерата е счупена, служебният автомобил е бил удрян.
Ето какво пише по този повод телевизията на сайта си:
Екип на Нова телевизия беше нападнат в ромската махала в Самоков.
Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов бяха изпратени там, за да вземат интервю от кандидата за общински съветник – Трайчо Василев, по прякор Пиже. Той беше човекът, заснет от „Разследване”, как организира частното енерго в ромската махала в Самоков.
Преди екипът ни въобще да има възможност да снима и да обясни за какво е там Трайчо Василев, синът му и още десетки роми нападнаха екипа ни.
Репортерката беше блъскана, операторът получи няколко удара с юмрук в лицето, шофьорът е със спукана скула и охлузвания.
Камерата и колата на Нова са счупени.
„Агресията беше провокирана първоначално от кандидата за общински съветник – Трайчо Василев, а след неговата реакция, десетки роми атакуваха екипа ни. Колегите са успели да пуснат камерата и да заснемат част от побоя. За съжаление, камерата ни беше счупена след като мъж, разпознат като сина на Трайчо Василев изрита техниката и оператора и я повреди. Колата на екипа също е повредена. За щастие екипът ни не е пострадал сериозно, защото се е изнесъл бързо от ромската махала”, разказа Надя Ганчева.
Полицията започна разследване, образувано е досъдебно производство.
Екип на предаването „Разследване” не еднократно показа на зрителите на Нова как работи „частното енерго” в Самоков и как се краде ток в града. След излъчването на първото предаване по темата тръгна прокурорска проверка, която да установи масовата кражба, тъй като това е криминално деяние. Част от ръководството на ЧЕЗ в града беше уволнено заради случая.
В 16 ч. Нова тв ще покаже репортаж за скандала, в който е била разбита дори операторската камера, съобщиха от ръководството на медията.