СамокоВест

Право на отговор

Споделете ни в

Уважаеми господа,

На публикацията ви в сайта www.samokovest.com, озаглавена „Пенсионерският клуб в IV-и квартал – студен и безводен” от 24 януари 2017 г. отговаряме по следния начин:

Когато искате да бъдете полезни и съпричастни със своите, както ги наричате, съграждани, би трябвало да се съобразите със следното:

–         На първо място заглавната част на материала не може да се озаглави по този начин – студен и безводен /може да е бил временно безводен, но не и студен/;

–         На второ място по важност поставям момента, че не е редно да излиза материал в сайта ви, който и да е той, като анонимен материал. Не се страхувайте да излезете със своите имена;

–         На трето място позволете ми да дам препоръката си към вас, господа, написали мнението си в сайта. Не е редно да пускате материал, без да сте направили опит да се срещнете и да разговаряте с ръководния орган на пенсионерския клуб в Четвърти квартал. За по-ясна и точна представа ви уведомяваме, че пенсионерски клуб при Четвърти квартал в Самоков има легитимно избран орган за управление през м. юни 2015 г. от 75 души членове на клуба. А за допълнително осветляване по този въпрос, в момента клубът разполага с 230 членове. Избраните органи от управителен съвет и контролен орган се грижат както за членовете си, така и за условията в клуба, организираните мероприятия и за живота на съкварталците от Трети и Четвърти квартал. Не е необходимо да давате каквито и да са препоръки към кои институции да се обръщаме и каква помощ да търсим. Разполагаме с опит и имаме капацитета да се борим в тези трудни моменти на мразовитата зима през м. януари 2017 г. И за да потвърдя думите си ви уведомяваме, че въпреки трудностите, ръководството на клуба организира и проведе планираното мероприятие по случай Бабинден на 21 януари със 70 свои членове. Настроението на хората бе празнично, разнообразието на кулинарните, приготвени от хората, изкушения, на високо ниво – баници, погачи, сладкиши, козунаци и още, още други неща, акордеонът, песните и хората повдигаха тонуса на присъстващите и не даваха възможност да мислят за трудностите.

Моля ви, господа, бъдете по-реални при своите писания в сайта, не се опирайте на анонимки, от които никой няма полза.

И за да не бъде моят отговор анонимен, аз, Зорница Ман. Матина излизам с името си като председател на управителния съвет, както и моите помощници Елена Шехтанова, председател на контролния орган, Екатерина Топчийска, касиер-счетоводител, и членове Невена Виденова, Александра Кугийска, Весела Низамска и отговаряме:

– Не сме бездушни, съпричастни сме към членовете си, положили сме максимално усилията си за решаване на проблема „вода”. Запознали сме висшестоящите органи от общината на Самоков – те са с лице към проблема и не стоят настрана от същия.

Дано нашият отговор ви задоволи и ще се радваме, ако сте разбрали, че с анонимност не се решават каквито и да е въпроси в нашето общество и още повече да се показваме и лицемерничим пред съгражданите си, че ще помогнем!

Материалът е приет на общо заседание на управителния съвет на 1 февруари 2017 г. на клуба на пенсионера при Трети и Четвърти квартал на гр. Самоков.