СамокоВест

По новата екопътека на Ридо – мръсно и занемарено

Споделете ни в

Веднага след изграждането на новата екопътека на Ридо, наоколо е мръсно и занемарено. Кошчетата преливат от отпадъци. Явно не е направена никаква организация по събирането и почистването им. На места все още не са отстранени изкоренените и пречупени през зимата дървета. Падналите стволове и клони препречват пътя към паркинга в началото на екопътеката, както  и отклонението към гробищния парк.

 

 

 

Логично възниква въпроса – до кога местната управа ще троши общински пари за изграждането на всеобразни атракциони, без след това да си мърда пръста, за да ги поддържа.

 

 

Дали това не подкрепя ширещото се в обществото убеждение, че за всяка власт е важно нещо да строи – без значение какво, тъй като при строителството винаги се отклоняват повече или по-малко публични средства към лични сметки и джобове. Как иначе да си обясним страстта на самоковската кметска управа към изграждането на Самоковото, Въжения град, Тотка и десетките потънали в разруха и забвение детски и спортни площадки. Състоянието им е известно на самоковци, особено на живущите в близост до обектите. Затова съгражданите ни питат – дали ако управниците харчат собствени пари ще ги пилеят така безхаберно или ще държат сметка за всеки похарчен лев.