СамокоВест

Посрещнахме Божествената Нова година с паневритмия на Седемте Рилски езера

 Breaking News

Посрещнахме Божествената Нова година с паневритмия на Седемте Рилски езера

Посрещнахме Божествената Нова година с паневритмия на Седемте Рилски езера
август 19
17:14 2015

danovistiДнес, 19 август, започва Божествената Нова година, според Учителя Петър Дънов. Учителят определя началото на физическата година на 1 януари, на Духовната година – на 22 март, а Божествената Нова година започва на 19 август.
По традиция хиляди последователи на учението на Дънов, чието духовно име е Беинса Дуно, посрещат изгрева на слънцето край Бъбрека – петото езеро на Рила.
Те изпълняват уникален ритуален танц – паневритмия, наричан още „Танц на живота“. Той цели да пречисти ума и да помогне на духа и тялото да се слеят в естествения си ритъм. Създаден на философска основа от учителя Петър Дънов, танцът обединява музика, поезия, движение и мисъл. Според изследователи, той влияе положително на целия организъм и на психо-физичните му функции. Намалява се тревожността и склонността към депресии и се увеличават паметта, концентрацията и устойчивостта на стрес. От друга страна, чистият въздух, слънцето и йонизацията са благотворни за дихателната система и цялостното физическо състояние.
Тази година в танца участваха рекорден брой последователи на Учителя от различни държави по света. Те образуваха цели 5 кръга, като в най-външния се включиха новаците.
За трите последователни дни – днес, утре и на 21 август, когато се провежда Лятната духовна школа, организирана от Общество Бяло братство, се очакват над 1500 души да се съберат на платото над Бъбрека.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...