СамокоВест

Покана

 Breaking News

Покана

Покана
юни 15
11:50 2015

Vesela-LutskanovaОбщинска Библиотека Паисий Хилендарски-Самоков Ви кани на литературна вечер с Весела Люцканова.
Весела Люцканова е автор на над 30 книги – романи, разкази и новели. Носител на наградите за разказ „Сребърният пръстен“ и „Голямото читателско жури“, както и на 25 първи награди за разкази публикувани в пресата. Носител е и на наградата за съвременен роман на издателство „Хр. Г. Данов“ за романа си „Щъркели на леда“. През 1989 г. получава престижната европейска награда „Еврокон-89“ за цялостно научнофантастично творчество, връчена й в Сан Марино от международното писателско жури. Преведена е на много езици. През 1993 г. става носител на наградата „Гравитон“ за добро въображение. През 2003 г. получава Американската международна награда за престиж и творчество „Златна звезда“, а през 2008 г. – годишната награда на Съюза на българските писатели за 2007 г. за сборника разкази „Бай, бай, хепинес“.
Любомир Малинов ще представи книгите „Живот наяве и насън“ и „Книжна борса“. Представяме Ви кратък откъс от „Книжна борса“:
„Изтърпях почти две години на книжната борса с доброто и лошото в тях. Не видях своята пеперуда. Търсех упорито и кладенеца, стигнах до него, но и до тресавището на безнадеждността. Защото повечето от работещите там строяха своя затвор, без да мислят за полета на духа си. И аз направих първата крачка. И после още една! Животът е един и прекалено кратък, за да не бъдеш самия…“
Срещата с вълнуващото слово на Весела Люцканова ще се състои на 16 юни 2015 г. (вторник) от 17:30 в Общинската библиотека.
Заповядайте.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...

Кой обслужи измисления протест?: 1. Кмета Георгиев. Представил се пред самоковските лумпени с...

Шефа на самоковската полиция- рельовеца Попов, носеше ли си шишето-половинка, без което не ходи на...