СамокоВест

Позиция на НФСБ, РЗС и ГИОС за политическата ситуация в община Самоков

Споделете ни в

obshtina samokovНие, долуподписаните представители на непредставените в Общински съвет Самоков партии и коалиции, анализирайки политическата ситуация в Самоков правим следните констатации: Изборният кодекс е така направен, че в общинските съвети и в Народното събрание попадат все едни и същи хора. Оказа се, че резултатът от седемте протестни митинга в Самоков е повече от странен. На ключовия пост председател на Общински съвет Самоков се завърна старият председател Силвия Стойчева. Местните зевзеци твърдят, че по време на 4-годишното си депутатстване от 2005 до 2009 година тя все пак е успяла един път да се изкаже от трибуната на Народното събрание. Ето че, четиринадесетият в листата на Коалиция за България за Софийска област може да стане отново самоковски първенец. Вярно е, че историята понякога си прави шеги, но според нас в случая се касае за необолшевизъм в действие. Считаме, че сделката с номинирането и избирането на С. Стойчева е била планирана и дирижирана от червената номенклатура и офицери от предишните тайни служби. Зад ритуалното действие на Христо Ярловски в заседателната зала на Община Самоков надничат лицата на нашенските кукловоди – В. Велинов, Н. Николов, Р. Божков. До вчера имаше поне привидно равновесие – ГЕРБ и подкрепящите го наемници от Евророма, Лидер, БДС и БС противостояха на БСП и „Самоковци за Самоков”.  Явно неокомунистите са решили да задействат един свой позабравен и безпардонен похват – да вземат отново цялата власт и директно да демонстрират конспиративните си заложби. Това тяхно поведение вероятно е мотивирано от обстоятелството, че те са участвали активно във финансирането и организирането на протестите в Самоков. Според нас новосформираният политически картел между БСП – „Самоковци за Самоков” – „Евророма” – „Българска социалдемокрация” – „Бъдеще за Самоков” – „Лидер” ще насочи своето внимание към „менажирането” на общинската собственост и умело превръщане в лична.

Узнаваме и за подновените апетити на потомствения номенклатурчик Емил Иванов (верен кадър на противоконституционната ДПС) отново ще става губернатор на Софийска област. Според нас, това което беше възможно през 2005 година няма да се повтори. Няма как това да се случи отново – екскметът на частния град Своге пак да определя дневния ред в Софийска област, да обслужва клиентелата, да рекетира бизнеса, да мачка непослушните. Куриозното в случая е, че той се надява, че това може да стане с прехвърлените гласове от Бурса, Одрин и Истанбул. Виждаме, че възродители и възродени отново демонстрират своята крепка прегръдка. Но ние им казваме ясно и на чист български език  – Не сме съгласни с турцизацията на Софийска област и активно ще участваме в уличния натиск срещу тази нездрава тенденция.

Накрая потвърждаваме, че ще продължим да отстояваме нашето искане Самоков да се превърне в един наистина европейски град. Той трябва да стане едно добро място за живеене. Протестите отново ще продължат дотогава, докато се получи един по-съдържателен резултат, докато стане невъзможно възпроизвеждането на захаросания модел на местните олигарси, докато Общински съвет Самоков престане да олицетворява подменения вот. Не приемаме подигравките на тукашните кукловоди – нека да спрат да мислят, че са недосегаеми!!! Настоящият изборен резултат е недостатъчен. Контролираният вот на определена част от нашите съграждани не следва да има такава относителна тежест, тъй като той е неискрен и заробващ.

Време е за промяна! Време е за истински реформи! Уличният натиск и противостоенето ще са за добро – Самоков ще бъде такъв, какъвто успеем да го направим!

Инж. Николай Христов – НФСБ

Виктор Генов – РЗС

Д-р Константин Панев – ГИОС