СамокоВест

Пожарните служби в Боровец и Пампорово остават до края на зимата

 Breaking News

Пожарните служби в Боровец и Пампорово остават до края на зимата

Пожарните служби в Боровец и Пампорово остават до края на зимата
ноември 13
16:07 2017

Пожарните служби в курортите Боровец и Пампорово няма да бъдат закрити до края на зимния сезон. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов след извънредна среща днес в Министерския съвет, която се проведе по инициатива на премиера Бойко Борисов. На срещата присъстваха кметът на община Самоков Владимир Георгиев и на община Чепеларе Славка Георгиева.

Горанов уточни, че в рамките на деня ще бъде изготвен разчет и дейността на пожарните звена в Пампорово и Боровец ще бъде възстановена.

Финансовият министър обясни, че по време на срещата са били обсъдени и други мерки, основно законодателни промени, които да помогнат на Министерството на вътрешните работи да укрепи допълнително дейността на пожарната служба.

Той добави, че ще бъдат предложени оптимизационни мерки и на други места от страната, така че да може с допълнителен щат да се укрепят звената на пожарната, за да не се налага подобно закриване и на други пожарни поделения.

По думите му още в следващата седмица ще бъдат приети първите законодателни промени, които да дадат възможност на пожарната да изпълнява функциите си при текущия си капацитет.

Владислав Горанов уточни, че този въпрос ще бъде обстойно обсъден след завръщането на вътрешния министър Валентин Радев от САЩ.

Кметът на Чепеларе Славка Чакърова изрази задоволство от провелата се среща и благодари на премиера Бойко Борисов за приетото решение. Кметът на Самоков Владимир Георгиев каза, че приетото решение за запазване на пожарните служби в двата курорта е навременно и точно. По думите му днешното решение ще внесе нужното спокойствие на всички туристи, граждани и бизнес. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Не е нужно да си от Англия или някоя друга цивилизована държава, за да прецениш...

Следва да се има в предвид и факта, че самоковската община има на ВЛОГ В...

ДЪРЖАВАТА НИ ПРЕД ОЧИТЕ НИ СЕ РАЗКАПА НАПЪЛНО!!!...