СамокоВест

Пожари вилняха в Широки дол и в местността Червената земя

Споделете ни в

pojar ibarБитка с два големи пожара водиха самоковските огнеборци. Първият е в землището на село Широки дол, а вторият в покрайнините на Самоков. Независимо от забраната и предвидените санкции, в Широки дол отново е било запалено стърнище. Огънят е погълнал близо 20 дка сухи треви и посеви.
Пожар е лумнал и в пристройка към къща в местността „Червената земя”. Изгорели са близо 60 кв. м. от покривната конструкция на лятната кухня. Причината за избухването на огъня е късо съединение. Благодарение на бързата реакция на огнеборците пожарът е локализиран и своевременно потушен. Предотвратено е прехвърлянето на пламъците към близката къща, което би нанесло сериозни щети. Огънят обаче е обхванал покрива на паркирания в близост автомобил и той е обгорял частично. Служителите на Противопожарна служба Самоков са изнесли от горящата пристройка две газови бутилки, които по чудо не са се взривили и не се е стигнало до трагичен инцидент.
В борбата с огъня са участвали две групи огнеборци с два автомобила. Те са били подпомагани и от двама стажанти от академията на МВР.
И двата сигнала са подадени на телефон 112.