СамокоВест

Повече от 90 скиори от 9 държави ще мерят сили за купа Бороспорт

 Breaking News

Повече от 90 скиори от 9 държави ще мерят сили за купа Бороспорт

Повече от 90 скиори от 9 държави ще мерят сили за купа Бороспорт
януари 10
13:12 2018

Повече от 90 скиори от девет държави ще мерят сили в четвъртък и петък за купа „Бороспорт“ в Боровец. Програмата предвижда състезания по слалом за мъже и жени, като стартовете започват в четвъртък от 8:30 часа на писта „Попангелов“. Състезанието е част от календара на FIS, а организатори са „Бороспорт“ и Бълргарска федерация по ски. Сред най-добрите алпийци са българите Йоан Тодоров и Камен Златков. В Боровец ще кара и Мария Киркова, която преди един ден спечели старта в гигантския слалом за FIS в Пампорово.

На писта „Попангелов“ освен българите ще се пуснат и най-изявените скиори от балканските държави – представители на Сърбия, Македония, Гърция, Кипър, Босна и Херцеговина, Черна гора, Румъния и Албания. В надпреварата ще участват и две млади надежди на българския ски спорт, подпомагани от фондация „Петър Попангелов и приятели за Боровец“ – Антон Томов и Ева Вукадинова, както и клубовете „Чамкория“ и „Боровец“.

Организаторите от „Бороспорт“ предупреждават, че писта „Попангелов“ ще бъде затворена в четвъртък и петък от 8:30 до 13:30 часа. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...