СамокоВест

Повдигнаха обвинение срещу Любомир Ковачки, който блъсна и уби колоездач. Наложиха му мярка – задържане под стража.

Споделете ни в

mercedes liubomir kovatchkiНа 6 май в ОДМВР- София е образувано досъдебно производство под надзора на Софийска окръжна прокуратура по повод възникнало тежко пътнотранспортно произшествие със загинал велосипедист. На същата дата около 18 часа водачът на лек автомобил „Мерцедес“ блъсна велосипедист на пътя Самоков-Мальовица, при което 43- годишният колоездач почина на място. При огледа на местопроизшествието от дежурна оперативна група на ОДМВР- София е установено, че поради движение с несъобразена скорост, на прав участък от пътя водачът е изгубил контрол над управлението, автомобилът е навлязъл в насрещната лента за движение и е ударил движещия се в нея велосипедист. След удара „Мерцедесът” се е завъртял и преобърнал в крайпътно дере вдясно от пътното платно. Водачът на автомобила е изпробван за употреба на алкохол, при което дрегерът е отчел 1.60 промила в издишания въздух.
По информация на Нова ТВ шофьорът е направил опит да скрие тялото на велосипедиста, но в крайна сметка полицията го задържа.
Според телевизията, водачът е Любомир Ковачки. Той има пет регистрации в полицията – за кражба, кражба с в взлом, незаконна сеч, шофиране без книжка, като тя му е била отнета за година. Любомир Ковачки е бил със съпругата си в колата, разказа в ефир сестрата на убития мъж. Тя допълни, че доколкото знае шофьорът има далечна роднинска връзка с бизнесмена Христо Ковачки.
Медията опитала да се свърже с прокуратурата, за да разбере защо в момента шофьорът е на свобода, но не е успяла да осъществи връзка.
По информация на ОДМВР- София, на извършителя са повдигнати обвинения за престъпления по чл. 346 и чл. 343 от НК и с прокурорско постановление е задържан за 72 часа. По искане на Софийска окръжна прокуратура на 13 май Окръжен съд- София му е наложил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.