СамокоВест

Победа! Рилски спортист за трети път бронзов медалист в НБЛ

Споделете ни в

Рилски спортист спечели бронзовите медали в НБЛ, след като надигра с 94-62 Черно море Тича пред около 300 зрители в зала „Христо Борисов“ във Варна. В дебютния сезон на Людмил Хаджисотиров начело на клуба, самоковци бяха безапелационни срещу Черно море Тича в серията за третото място, която бе спечелена с 2-0 победи след 94:62 във втория мач, който се игра във Варна.

Рилски си осигури победата след шеметно второ полувреме, точно както се случи и в първия двубой, който се игра преди два дни в Самоков. Третата част се оказа разковничето за победителите и макар да водеха с 10 точки на почивката (43:33), интригата се изпари в десетте минути след подновяването на играта, в които самоковските баскетболисти добавиха още 19 точки към преднината си за 75:46. В последната част и двамата треньори дадоха шанс за изява на всички баскетболисти, с които разполагаха, а победата на гостите бе оформена за финалните 32 точки в повече – 94:62.

В основата на успеха на Рилски спортист, както и в първия мач от серията, беше борбата под коша, където те овладяха 44 борби срещу 26 за съперника. Бяха по-добри и при стрелбата за две точки (68%-46%), както и в тази от далечно разстояние (35%-22%).

Най-резултатен за успеха на Рилецо беше Еван Бруинсма, който приключи с дабъл-дабъл – 27 точки и 10 борби, а Денислав Вутев добави 24 точки за успеха на своя тим. За Черно море Венелин Хистов се разписа с 12 точки.

За трети път в историята на мъжкия баскетбол в града бронзовите отличия ще отпътуват към „Арена Самоков“. Рилецо се окичи с бронзовите медали през 2016 и 2013 година.