СамокоВест

Победа за Алтернативния общински съвет – областният управител Емил Иванов подаде оставка

Споделете ни в

emil ivanovОбластният управител на София-област Емил Иванов от ДПС подаде оставка. Според Иванов решението му е свързано с това, че е издигнат повторно за водач на листата на ДПС в София-област и се е съобразил с призива на премиера областните управители, които ще са кандидат-депутати, да се оттеглят, а не да излизат в отпуск.
Съгласно нормативните изисквания, лицата на държавни длъжности могат да се кандидатират за народни представители, но трябва да излязат в отпуск по време на предизборната кампания.
Припомняме ви, че Алтернативен общински съвет Самоков изпрати искане до служебния премиер Георги Близнашки за смяна на Емил Иванов. Мотивите са, че е неприемливо компрометирани личности да остават на възлови управленски позиции.
В тази връзка един от активните членове на АОС д-р Константин Панев заяви пред БНР: „Настоящият областен управител не е работил в полза на обществото. Налице са много съмнителни имотни сделки, налице е един доклад на Сметната палата. Той е разпореждал извършване на продажби и замени на държавни имоти, по които липсва фактологическа и икономическа обосновка.“ По думите на Панев областният управител е ключова фигура и по време на изборите, тъй като протоколите от секционните избирателни комисии се носят в администрацията на областния управител и до много голяма степен изборните резултати ще зависят именно от този областен управител. Миналата година назначението на депутата от ДПС Емил Иванов за областен управител на София област предизвика вълна от недоволство. Причината беше връзките му с бившата застрахователна компания ВИС-2, чийто представител е бил Иванов в Своге. Назначението му за областен управител доведе и до още един скандал в държавата. На негово място като народен представител влезе Александър Методиев, известен като Бат Сали, чието име изплува в разследването на Нова телевизия за Незаконното Енерго в циганската махала на Самоков