СамокоВест

Плащаме данъци с отстъпка най-късно до утре

Споделете ни в

obshtina samokovОбщина Самоков напомня, че на 30 април изтича крайният срок, в който можете да заплатите задълженията си към местни данъци и такси с отстъпка от 5%.
До края на юни трябва да бъде заплатена първата вноска от задълженията за 2015, след това върху нея започва да се начислява лихва за просрочие. Община Самоков продължава да предприема мерки за събиране на задълженията към общинския бюджет като изпраща писма покани за доброволно погасяване. След изтичане на указания срок се съставя акт и длъжникът се предава на съдия изпълнител или НАП за събиране на просрочените суми.
30 април е крайният срок за подаване на годишни данъчни декларации за доходи получени през 2014г. от физически лица , включително и еднолични търговци. Декларират се всички доходи, извън получените по трудови правоотношения, върху които е начислен и изплатен дължимият данък. Декларациите могат да се подадат по електронен път с електронен подпис или с персонален идентификационен код, чрез лицензиран пощенски оператор или на хартиен носител в компетентната териториална дирекция на НАП по постоянен адрес на лицето.
В същия срок – до 30 април, самоосигураващите се лица следва да подадат и годишна осигурителна декларация образец № 6, с която декларират дължимите от тях осигурителни и здравноосигурителни вноски за 2014 г.