СамокоВест

Пешеходецът в Самоков – застрашен вид!

 Breaking News

Пешеходецът в Самоков – застрашен вид!

Пешеходецът в Самоков – застрашен вид!
март 10
13:18 2015

putishtazimaКрайно време е пешеходецът в Самоков да влезе в Червената книга на застрашените видове. От години, благодарение на пълното безхаберие на местната власт, той е обречен на унищожение.
Всяка зима тротоарите стават непроходими. Даже и при не особено силен снеговалеж, те са затрупани от снежни маси, защото снегопочистващата техника изхвърля снега от платното върху тротоара. От близо седмица ситуацията отново е трагична. Почти всички тротоари в града са задръстени и пешеходците са принудени да се движат по пътното платно, поемайки огромния риск да бъдат пометени от преминаващите автомобили. Още повече, че и пътищата не са добре почистени, не са надеждно опесъчени и опасността от поднасяне е голяма. А само преди година-две, избраниците ни дадоха луди пари от общинската хазна, сиреч наши, за закупуване на скъпа и прескъпа техника за снегопочистване на тротоари и пешеходни зони.
Определено може да се каже, че кметът Владимир Георгиев и цялата кметска управа подлагат пешеходците в Самоков на геноцид.
Известно ни е, че отговорността за почистване на тротоарите е на собствениците и ползвателите на имотите. Изискването е записано и в една от многобройните наредби на Общината. Практиката обаче показва, че и тази норма е куха, както и много други, защото, за да бъде действаща и почистването да стане реалност са необходими няколко условия:
На първо място – Кметът да си върши работата и да задължи Общинска администрация да контролира ежечасно и ежеминутно изпълнението на собствените си разпоредби.
На второ място – Да задължи фирмата по снегопочистване да извозва снега от пътните платна, а не да го запокитва върху тротоарите. По правило в обществената поръчка всеки път има заложени предостатъчно средства.
На трето място – Да санкционира виновните лица, включително и фирмата по снегопочистване, при неизпълнение на задълженията си.
И на финал – едно Фейсбук мнение: „Къде е Емил Чолаков да му откъсна ….ушите.Щяло да спре да вали .Кога ? През юни?Пък и кметът да не ми се оправдава като девственица,че ми писва вече! Хората от къщите не могат да си излязат,той помощ оказвал за междуселищните пътища !Лесно било да се обяви бедствено положение ,но той се борил !!!! С кое по-точно се бориш с егото си ?!”
Е, господине кмете, ще продължаваш ли да се оправдаваш като девственица или ще си свършиш работата, та пътищата и тороарите в Самоков да бъдат почистени, както подобава на европейски град с претенции за туристически център?

Related Articles

1 Comment

  1. Георги Василев
    Георги Василев март 10, 16:49

    С тоталния си провал в снегопочистването Чумерко /поредното кадрово недоразумение на червената парясница/подложи на геноцид не само пешеходците в община Самоков, но тези които се предвижват с автомобили.

    Reply to this comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...