СамокоВест

Пет поредни победи за Рилски спортист, след категоричния успех над Ямбол

Споделете ни в

Категоричен успех извоюваха баскетболистите на Рилски спортист срещу гостуващия тим на Ямбол. Самоковци спечелиха двубоя със 101- 75 и затвърдиха добрата си форма от последните няколко срещи. До голяма степен домакините бяха улеснени и от отсъствието на Николай Върбанов, който страда от контузия и не се знае колко време ще отсъства от терена.

Очакванията за оспорван мач между двата тима се оправдаха, но само през първото полувреме, в което гостите дадоха сериозен отпор на домакините, които спечелиха първата четвърт с 28- 20.

През вторите десет минути ямболии успяха да стопят изоставането си до само 2 точки, след което играчите на Людмил Хаджисотиров направиха серия и успяха до полувремето да стигнат до аванс от 11 точки- 52- 41.

След паузата самоковци затегнаха още повече защитата, а това доведе до някои грешки в играта на гостите. Баскетболистите на Рилски се възползваха по най- добрия начин от това и набързо успяха да увеличат разликата в своя полза до 21 точки- 77- 56.

Този пасив сякаш сломи гостите и те така и не успяха да направят нищо съществено в последната четвърт, която приключи при краен резултат 101- 75.

За самоковци пореден силен мач изигра Травис Тейлър, който звърши мача с дабъл- дабъл от 17 точки и 14 борби. С 16 завърши Дерек Райт, а с 13 бе капитанът Йордан Бозов.

За гостите пък Алън Арнет приключи с 24 точки, а 14 записа Станислав Говедаров.