СамокоВест

Певецът на богомилите Христо Буковски ще представи разчетените послания на символи и реликви от българските земи

 Breaking News

Певецът на богомилите Христо Буковски ще представи разчетените послания на символи и реликви от българските земи

Певецът на богомилите Христо Буковски ще представи разчетените послания на символи и реликви от българските земи
февруари 25
15:25 2018

Руският клуб в Самоков, съвместно с Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“ организират среща на писателя Христо Буковски със самоковските почитатели на творчеството му. В центъра на срещата-разговор ще бъде най-новата книга на писателя

„Разчетени послания, символи и реликви от българските земи“. Това е историята на хората, живели по тези земи от безчет хилядолетия, възродена от пепелта по знаците, които самите те са ни оставили.  Основното в нея са символите – загадъчни, магически и много сложни за разбиране от инородци. Но именно защото са били непонятни за чуждите, те са могли да оцелеят при всичките погроми над земите ни. Настана времето да отпушим тайните проходи към отминалото време, като разчетем посланията на Посветените ни предтечи и самите ние да станем посветени.

Христо Буковски може да се нарече съвременния певец на богомилите – автор е на книгите „Отключените пътища на богомилите“, „Страховитото прераждане на богомилите“, „Похитеното съкровище на богомилите“, „Опасният архив на богомилите“.

Повечето му публикации в централния печат са по теми от българската история, християнския духовен живот на българите и обредността в мистичната народна практика. Неговото изследване върху живота, духовната подготовка и въвеждането в мъченичество на плеадата български светци от края на ХVІІІ и началото на ХІХ в., което академичното издателство „Проф. Марин Дринов“ публикува под заглавието „Мистичните полети от страха до любовта“, получи през 2000 г. наградата на Съюза на българските писатели. Христо Буковски е автор на повече от 20 книги.

За талантливия творец и за завладяващата му творба ще говори режисьорът Любомир Малинов. Той ще въведе присъстващите в магията на символите и знаците, разчетени по един изключителен начин от Христо Буковски. За своето пътешествие във времето, за митарството си по българските земи, за следите, оставени ни от предците и за тяхното значение ще разкаже сам авторът на книгата.

Срещата ще се състои в Общинската библиотека на 27 февруари (вторник), от 16 часа. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...