СамокоВест

Партия „Движение България на гражданите“ напусна Реформаторския блок

 Breaking News

Партия „Движение България на гражданите“ напусна Реформаторския блок

Партия „Движение България на гражданите“ напусна Реформаторския блок
април 16
09:11 2018

Партия „Движение България на гражданите“ взе решение да не бъде част от коалицията Реформаторски блок. Това обяви председателят Димитър Делчев, след проведения Национален съвет на партията.

Като причина за напускането на Блока бе изтъкнат мотивът, че част от партиите в РБ не желаят с действия да бъдат опозиция на прокорупционното управление на ГЕРБ и Обединени патриоти. Това е и червената демаркационна линия за действие на ДБГ. В началото на месец март партията замрази членството си в Реформаторския блок. След излизането на БДГ, в блока остават само СДС, БНД на доц. Борислав Великов и бившият здравен министър Петър Москов.

В следващите месеци ДБГ ще работи за развитието на собствените си структури по места. Фокус в решенията на Националния съвет са темите, свързани със сигурността, борбата с корупцията, повишаването на доходите на гражданите, образование, разрешаване на демографската криза, усилия за преодоляване на различията и икономическия дисбаланс между Северна и Южна България.

Делчев заяви, че партията ще бъде много внимателна и няма да влиза в тактическа коалиция, която има за цел обединение на десни формации единствено с цел прехвърляне на 4% бариера.

На въпрос за евентуални разговори с новосформираното обединение Демократична България, Делчев посочи: „Ние имаме отдавна изразена позиция и се гордеем с нея. Тя е нашето усилие да отхвърляме корупционния модел на управление на ГЕРБ. Това не изключва разговори с партии, които споделят голямата цел – промяна в модела на управление“. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Има и друга мода-режат здрави органи-жлъчки, уж хернии и т.н. А един тарикат праща при...

Не е нужно да си от Англия или някоя друга цивилизована държава, за да прецениш...

Следва да се има в предвид и факта, че самоковската община има на ВЛОГ В...