СамокоВест

Папа Франциск призова за мир в Сирия, Украйна, Африка

 Breaking News

Папа Франциск призова за мир в Сирия, Украйна, Африка

Папа Франциск призова за мир в Сирия, Украйна, Африка
април 16
18:12 2017

Папа Франциск призова за мир по света , съобщи Би Би Си. Във великденското си послание „Urbi et Orbi” („Към града и към света“), папа Франциск призова за прекратяване на „смъртта и ужаса“ в Сирия. В тази земя на насилие и трагедии, възкресението ни дава смисъл да гледаме напред, заяви главата на Римокатолическата църква.

Той даде благословия на вярващите и се помоли за тези, които страдат от война, глад и политически вълнения, подчертавайки зони като Сирия, Украйна и райони от Африка.

Папа Франциск изрази надежда за мир в целия Близък Изток, показвайки несъгласие с военните действия и допуснатата криза в Африка, особено в Южен Судан, Судан, Сомалия и Демократична република Конго. Той се обърна с молба за мир към световните лидери. „В сложните и често пъти драматични ситуации на днешния свят нека възкръсналият Господ направлява стъпките на всички, които работят за справедливост и мир. Нека дари лидерите на страните със смелостта, от която имат нужда, за да не допуснат разпространение на конфликтите и да сложат край на търговията с оръжие“, призова Светият отец.
Насочвайки вниманието си към Източна Европа, папа Франциск каза, че „Бог ще се притече на помощ на Украйна, която продължава да бъде заложник на конфликти и кръвопролития“. Фокусирайки се върху социални и политически промени в Европа, папата се помоли за Божията благословия за „тези, живеещи в моменти на криза и трудности, често в резултат на високата безработица, особено сред младите хора.“
Посланието „Urbi et Orbi” се отправя от Светите отци най-малко два пъти годишно за Коледа и за Великден.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Това за шефа на РПУ-та - е чиста шега.Искахме да видим дали носи на майтап.Истината...

Начело със Бато, в сърцата със Тато потъваме дружно в червеното...

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...