СамокоВест

Панта рей, панта кинейтай – от МВР помолили Бат’ Сали да помогне за разрешаване на конфликта в Ихтиман

 Breaking News

Панта рей, панта кинейтай – от МВР помолили Бат’ Сали да помогне за разрешаване на конфликта в Ихтиман

Панта рей, панта кинейтай – от МВР помолили Бат’ Сали да помогне за разрешаване на конфликта в Ихтиман
февруари 12
13:39 2018

До напрежението в Ихтиман се стигна миналата седмица, след опит на полицията да задържи шофьор, който по думите им, бил пиян. При проверка на адреса на водача избухнал скандал между неговите родители и полицаите, а последствие се стигнало до сблъсъци с роми от квартала. В ромската махала униформените били посрещнати от около 60 души. Служителите на реда разказват, че са им нанесени удари по лицето и тялото. Пострадали са двама полицаи, а родителите на водача и още един от участниците в сблъсъка са били задържани. След това близките на шофьора заявиха, че не са били агресивни и твърдяха, че полицаите са упражнили насилие върху тях.

В разгара на скандала, Бат’ Сали бил привикан от шефа на ОДМВР -София Георги Григоров. Полицейският началник помолил бившия народен представител, който е клиент на прокуратурата,  да удари едно рамо при разрешването на случая, съобщават от Фрогнюз. Не е тайна, че при подобно напрежение,  ченгетата използват влиянието на ромските  лидери. По тази причина гледат да ги държат изкъсо и да са им под ръка при нужда. Твърди се, че Методиев обещал подкрепа, уточняват от фрогновините.

Припомняме, че Софийски апелативен съд осъди бившия ДПС-депутат Александър Методиев, известен като Бат’ Сали, на 6 г. условно, с 3 г. изпитателен срок и обществено порицание.

Бат’ Сали бе подсъдим за хулиганство и противозаконно възпрепятстване на орган на властта да изпълни задълженията си. Според обвинението на 1 май, докато пътувал с кола към Костенец, Александър Методиев предприел забраненото тройно изпреварване, не спрял на полицейски сигнал, а после опитал да окаже натиск върху шефа на районното управление и да осуети проверка на микробус с футболисти от футболния отбор на ромите от Самоков. Освен това се върнал при полицейския патрул и с депутатска карта заплашвал служителите на МВР с: „…ще ви уволня и след три дена ще се видим цивилни“.

От изнесеното във Фрогнюз става ясно, че към днешна дата полиция и Бат’ Сали вече се „виждат“ като съратници.

Панта рей, панта кинейтай – всичко тече, всичко се променя! 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Не е нужно да си от Англия или някоя друга цивилизована държава, за да прецениш...

Следва да се има в предвид и факта, че самоковската община има на ВЛОГ В...

ДЪРЖАВАТА НИ ПРЕД ОЧИТЕ НИ СЕ РАЗКАПА НАПЪЛНО!!!...