СамокоВест

От Реформаторския блок предупреждават – задава се нова Жанвиденова зима

 Breaking News

От Реформаторския блок предупреждават – задава се нова Жанвиденова зима

От Реформаторския блок предупреждават – задава се нова Жанвиденова зима
октомври 03
14:55 2013

reformatorsko obedinenieОт Реформаторския  блок предупреждават, че идващата зима ще повтори събитията от януари 1997 година, когато на власт отново беше правителство на БСП, начело с Жан Виденов. Тогава тоталният срив на икономиката и галопиращата инфлация взривиха недоволството на хората и правителството беше свалено.

От Реформаторския блок предлагат решителни мерки, които според тях ще решат проблемите с икономиката в страната, ще се справят с мафията и ще върнат доверието на гражданите в държавността. Това обявиха седемте партии на пресконференция днес.

Според Димитър Бъчваров от ръководството на ДСБ,  докато държавата е узурпирана от мафията не може да има сигурност, благоденствие и европейско бъдеще. Той е убеден, че с пакета от мерки на обединението икономиката ще тръгне напред.

„Отечеството е в опасност, защото пред очите ни се разкапва държавността, а когато няма държавност, животът и имотът на хората са застрашени”, алармира финансистът Любомир Христов от „Движение България на гражданите”. Според него доверието в парламента е паднало на дъното и как няма да не е така, след като „това дали ще заседава зависи от една кръчмарска шайка, която не си плаща сметката”. Той добави, че обединението е загрижено заради опасността България да бъде първата провалила се страна член на ЕС „от типа на Сомалия и Афганистан”.

На пресконференцията си днес Реформаторският блок представиха спешен пакет от мерки, които според реформаторите до три месеца трябва да станат реалност

Да се въведе нулева ставка за годишен облагаем доход под определен в закона праг чрез възстановяване на внесен данък. Тава ще доведе до облекчаване на  проблема с работещите бедни и до оживление на най-масовото потребление и търговски обекти, което ще стимулира цялата икономика.

Да се приеме нов Кодекс на труда, който разширява законодателната уредба на почасовото наемане и съвместяването на две длъжности, искат още те. Обединението предлага също да има нови правила за информиране и равнопоставеност на страните при сключване на договор с банка.

Да се приеме пакет от законови мерки, с които да се забранят едностранните промени на изчисляване на лихвите, да се даде възможност на кридитополучателите възможност за искове, които да спират изпълнителни производства от банките срещу тях, когато те произтичат от неравнопоставени клаузи в договора за кредит.

Да се приеме Закон за държавните изисквания в стопански дейности, в който изчерпателно ще се определят условията за започване и упражняване на бизнес, както и да отпаднат предварителните разрешителни и мълчаливите откази, предлага още обединението.

Да се премахне и данъчната ставка от 15% за едноличните търговци и техните приходи да се облагат като на самонаети лица

Това са част от основните икономически мерки, които трябва да се предприемат в най-скоро време.

В пакета от мерки са включени и идеи за намаляване ролята на администрацията при стартиране на малък и среден бизнес, повече правомощия за комисията за защита на конкуренцията, радикална промяна на статута на регулаторите. Реформаторите настояват за законови промени свързани с работата на Комисията за защита на конкуренцията. Промените трябва да доведат до ефективни действия от страна на държавата за осигурявана на нормална конкурентна среда за бизнеса, а не както до сега да бъде пасивен агент, установяващ и санкциониращ вече извършени злоупотреби, след като хората са понесли огромни щети. Те настояват членовете на всички регулаторни държавни органи да се избират от парламента, за да се прекъсне зависимостта им от правителството.

Реформаторският блок ще приложи всички законни средства за осъществяването на пакета от мерки, като:

          докато е в опозиция, ще организира партиен политически натиск и ще поощрява гражданския политически натиск;

          щом поеме управлението на страната, ще осъществи тези мерки със силата на държавната власт.

Related Articles

2 коментара

 1. Славчо Тасев
  Славчо Тасев октомври 04, 07:14

  От пети етаж на блок номер осем виждам че ромите се презапасяват с дърва. Зимата ще бъде много студена .

  Reply to this comment
 2. Nikolai
  Nikolai октомври 04, 12:55

  От реформаторския блок са се взели много на сериозно. Не разбирам само на какво отгоре! Поглеждам този и ми се доплаква. http://www.youtube.com/watch?v=m3ex8mN6560

  Reply to this comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...