СамокоВест

От НФСБ-Самоков попитаха кмета: Верни ли са слуховете, че отпадъци от Ихтиман и Костенец се разтоварват в старото сметище?

 Breaking News

От НФСБ-Самоков попитаха кмета: Верни ли са слуховете, че отпадъци от Ихтиман и Костенец се разтоварват в старото сметище?

От НФСБ-Самоков попитаха кмета: Верни ли са слуховете, че отпадъци от Ихтиман и Костенец се разтоварват в старото сметище?
януари 31
16:46 2018

От общинската структура на политическа партия НФСБ попитаха кмета Георгиев относно състоянието и работата на новото Депо за отпадъци. Въпросите постави инж. Николай Христов на заседанието на Общинския съвет. От името на партията инж. Христов попита:

  1. Кога е открито новото депо за битови отпадъци? Би трябвало да е през 2015 г. – съгласно написаното на билборда по реализацията на проекта.
  2. Защо се чака 3.07.2017 година, за да се скрием зад наводнението и да се оплакваме, че природната стихия е виновна за неработещото депо? Беше ли предвиден в проекта авариен вариант за работа на депото?
  3. Защо към месец юни 2017 година се разтоварваха отпадъци в старото сметище в местността „Катранджия“, а новото депо беше вече наводнено, още преди „бъдещото наводнение“? Това е видно от приложените към питането снимки, както и от файловете, публикувани в интернет.
  4. Достоверни ли са слуховете, че отпадъци от Ихтиман и Костенец се извозват и депонират в старото сметище в местността „Катранджия“?
  5. Защо достъпът на граждани до новото сметище е забранен и от кого трябва да се иска разрешение за посещение на сметището и запознаване с използваната технология и състоянието му?

Проблемът с Депото бе обсъден на отчетно-изборно събрание на НФСБ-Самоков. От партията са убедени, че то все още реално не работи като депо, а като сметище – само събира боклуци. Въпросите са подкрепени и подписани от Николай Христов, Мариана Александрова, Василка Кочева, Иван Александров, Благовест Коларов и Георги Хаджийски.

Кметът Георгиев отговори, че приемателната комисия е била насрочена за 2016 година. Той отрече да са карани отпадъци на старото сметище. Кметът обясни, че при бедствието са пострадали отводнителните канали и част от пътя. Георгиев заяви също така, че гласуваните в бюджета 680 000 лева за дооборудване на Депото, ще бъдат разходвани само ако бъдат отпуснати от ПУДООС.

От партията очакват в законоустановения срок да получат писмено ясни и конкретни отговори на поставените въпроси. Не едносрични и обтекаеми. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Това за шефа на РПУ-та - е чиста шега.Искахме да видим дали носи на майтап.Истината...

Начело със Бато, в сърцата със Тато потъваме дружно в червеното...

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...