СамокоВест

Открива се предварителен прием по Държавна помощ за картофи от 1 април

 Breaking News

Открива се предварителен прием по Държавна помощ за картофи от 1 април

Открива се предварителен прием по Държавна помощ за картофи от 1 април
март 27
16:49 2015

kartofiОт 1 април започва предварителен прием на заявления за кандидатстване за държавна помощ за компенсиране на разходите по изпълнение на мерки от Националната програма за контрол на почвените неприятели по картофите от сем. Телени червеи (Elateridae). Това реши Управителният съвет (УС) на Държавен фонд „Земеделие“. Предвид технологичните срокове за засаждане на картофи, съгласувани с МЗХ, БАБХ и браншовата организация на картофопроизводителите, срокът за кандидатстване ще продължи до 15 май. Финансовият ресурс е в размер на 600 хил. лв. и е предвиден по направление „Субсидии на нефинансови предприятия“ от бюджета на ДФ „Земеделие“.
Схемата за подпомагане на борбата с почвените неприятели по картофите се прилагаше до края на 2014 г. Помощта се предоставя под формата на компенсиране на част от разходите на производителите за закупуване на продукти за растителна защита за контрол на вредителя.
За да може държавната помощ да се приложи и през програмния период до 2020 г., е разработен проект на схема за държавна помощ за подкрепа на сектора. Предстои схемата да бъде нотифицирана пред ЕК. Общият бюджет на помощта за новия програмен период, както и точният размер на подпомагането, ще бъдат определени след одобрението от ЕК.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...