СамокоВест

Осем талантливи самоковски ученика с награди от Ротари клуб

Споделете ни в

За втора година Ротари клуб награди талантливи млади хора на Самоков, изявили се  в различни сфери на науката и изкуствата. Носители на наградата станаха осем ученика от различни училища в Общината.

Парична премия от 300 лева заслужиха Кристиан Барански от НУ „Станислав Доспевски” – 4 златни медала от международното състезание „Математика без граници”; Богомил Дончев от ПТГ „Никола Вапцаров”  – първенец в раздел „Проза” за написване на есе в Националния конкурс „От Коледа до Васильовден” и  Зорница Иванова от същото училище – първо място от финансов иновационен лагер, организиран от „Джуниър Ачийвмънт”. За втора поредна година бяха наградени Светослав Иванов от ПГ „Константин Фотинов” – № 1 в националния кръг на олимпиадата по немски език и Радост Туджарска – сребърен медалист от деветото издание на Международния конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници”. Носители на наградата станаха и възпитаникът на СУ “Отец Паисий“ Мирослав Грошарски – златен медал от Национално математическо състезание; Мария Василева от ОУ „Димчо Дебелянов” в Говедарци за отличен резултат на Областния кръг от олимпиадата по български език и литература и Елина Субева  от ОУ “Христо Максимов“, класирана на второ място в същата Олимпиада.

Наградите бяха връчени на официална церемония в Ритуалната зала. Почетният председател на Ротари клуб Христо Белстойнев изрази задоволството си от нарастване броя на младите самоковци, заслужили признание в различни сфери на науката и изкуството. За миналата година те са 5, тази година са 8, а за бъдеще да стават все повече си пожела Белстойнев.

В потвърждение, че в Самоков растат талантливи млади хора бяха и артистичните изяви на участниците от танцово студио „Кати” с ръководител Катрин Митева, танцов състав „Самодивче” с ръководители Ралица Струмина и Димитринка Василева и вокална група „Медени звънчета” с ръководител Даниела Георгиева към ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”.

 

One thought on “Осем талантливи самоковски ученика с награди от Ротари клуб

  1. Петков
    Posted May 25, 2018 at 2:24 PM
    Тактическите ракети с обсег до 400 км с възможност да носят ядрен заряд, бяха поставени в Самоков и на още 2 места в България, с цел да се превърнат в ядрени магнити за натовските ракети и бомбардировачи, за да бъде максимално отслабен ударът върху Съветския съюз и неговата армия. С тази цел, както е видно от спомени на наши пилоти, са тренирани няколко наши екипажа и със самолети МИГ, които да хвърлят ядрени бомби над Истанбул, Атина, Измир и т.н. В т.ч. и летеца Малинов от Самоков.Отново с цел да привлекат колкото може повече ядрени натовски удари върху себе си. Командването на т.н. Варшавски договор прекрасно знаеше, че американските спътници, системите АУАКС, 2000 -те американски бази по света и 26-те независими разузнавателни служби на САЩ, следят всяко движение на и около самоковските ракети и изобщо. Електронните очи на НАТО виждаха кибрит на 2м под земята, камо ли подготовка за пуск. И тогава балистични или крилати ракети, както и невидимите бомбардировачи Стелт, всички с ответни ядрени заряди, щяха да обърнат Искъра да тече обратно, а от хубавия ни Самоков-щеше да остане най-много мазно петно и нищо над земята.
    Да направим публичен диспут по казуса за това-обида ли беше за нас ролята ни на роб-руски ядрен магнит или гордост и тогава да посирате отново града. Единственото условие, което поставяме, е да говорим равно време и диспута да бъде публичен. Като е толкова хубаво в Русия, защо Пешко с нокти и зъб драска да омъжи единствената си дъщеря си за американец от Корпуса на мира и отдавна живеят в САЩ , а не я омъжи за някой руски пияница, каквито с хиляди се вървеха в Самел

Comments are closed.