СамокоВест

Определиха победителите в Националния конкурс за детска рисунка „Захари Зограф“. Първа сред най-малките зографи е Ана-Мария Панайотова от Самоков

Споделете ни в

Определиха носителите на награди в Националния конкурс за детска рисунка на името на Захари Зограф. Първо място във възрастова група от  4 до 6 години журито присъди на Ана-Мария Панайотова – възпитаничка на Школата по изобразително изкуство при Читалище-паметник „Отец Паисий – 1859”, с ръководител Пенка Боянова. На второ място е Диджле Юмер от Дългопол, а на трето е класиран 5-годишният Мартин Христов от Севлиево.

Във втората възрастова група (7-10 г.) победител е 8-годишната Михаела  Георгиева. И тук Самоков-градът на зографите, има свой принос. Михаела е възпитаник на школа „Малък зограф” – София към фондация „Малък зограф”, чийто ръководител е самоковката  Ана-Мария Мехочева. Второто място бе присъдено на 9-годишната Александра Ангелова от Плевен. На трета позиция е 10-годишната Лина Филипова от София.

На челно място в групата на най-големите, от 11 до 15 години, е Симона Берчева от Мизия. Втори е Дейвид Паригвоздев, а трети 13-годишният Любо Петров от Добрич.

Специална награда журито присъди на 7-годишната Александра Георгиева от Плевен. , Наградата на Съюза на българските художници заслужи Хавва Мехмед от Търговище.