СамокоВест

ОДМВР- София е в готовност за опазване на обществения ред и безопасното протичане на студентския празник в Боровец

Споделете ни в

mladeji studenti rabotaЗа недопускане на правонарушения преди, по време и след студентския празник в ОДМВР- София е създадена организация и са предприети мерки, целящи гарантирането на добър обществен ред и сигурност както за празнуващите, така и за останалите гости на курорта „Боровец”. За целта ще бъдат използвани допълнителни полицейски сили от съседни районни управления, съдействие на колегите си ще оказват също така и служители от областната дирекция.
Предвид направените общо 7600 резервации за дните от 6 до 8 декември са проведени срещи с ръководствата на звената за самоохрана на хотелите, вилните селища и нощните барове, на които са набелязани съвместните мерки за взаимодействие с цел усилване на дежурствата на охранителите по време на празника, повишаване на бдителността и организирането на пропускателния режим в заведенията. Координирани са и начините за бърза връзка и взаимодействие с полицията.
За гарантирането на обществения ред в дните около 8 декември са предприети контролни мерки за засилено полицейско присъствие в районите, където са съсредоточени голям брой празнуващи студенти.
С оглед безопасността и сигурността на празнуващите в местата за провеждане на студентските празненства няма да се допуска внасянето на огнестрелно и хладно оръжие, както и употребата на пиротехнически изделия.
ОДМВР- София приканва студентите да се въздържат от импулсивни, необмислени действия, които била могли да помрачат празничното настроение, като им пожелава весел и незабравим студентски празник!
От Дирекцията на МВР препоръчват:
1. Не забравяйте, че силните емоции са лош съветник и притъпяват чувството за предпазливост. Еуфорията в автомобила води до безкритичност и опасна агресивност.
2. Ако пътувате на по-далечно разстояние, първо преценете дали опитът Ви като шофьор е достатъчен, възможни са зимни изненади.
3. Предвид очакваните снеговалежи автомобилът Ви трябва да е напълно подготвен- със зимни гуми, изправни светлини, чистачки и отопление. Задължително пригответе и вериги за сняг.
4. Ако приятелите, които возите, започнат да се черпят още преди пътуването, не се изкушавайте дори и със съвсем малко количество алкохол.
5. След празничната нощ с много наздравици е важно да си починете и да се освежите напълно. Не омаловажавайте въздействието на махмурлука, защото в това състояние можете да допуснете фатална грешка зад волана.
6. Ако вашият шофьор управлява рисково, не се притеснявайте да му направите забележка. В крайна сметка той застрашава директно и Вашия живот.