СамокоВест

Огнян Минчев срещу Минчо Спасов – Азис или Гюзелев е Симеон Сакскобургготски?

Споделете ни в

min4ev_spasovБурен спор завихриха в сутрешния блок на Нова телевизия политологът Огнян Минчев и бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов. Поводът беше публикация на политолога по адрес на Симеон Сакскобургготски и подписката на група привърженици за връщане на Кобург и Гота в политиката.
В ефир, защитникът на бившия премиер застъпи тезата за международната тежест и интелектуалната висота на Сакскобургготски. „На нас ни трябват хора, които да не ходят само с уазките и джипките. Трябват ни хора, които да ни представят и в Лувъра. На нас ни трябват хора, които да ни представят в Шенген. На нас ни предстои еврозона“, заяви Минчо Спасов и допълни, че и в политиката, както и в културата, хората искат да чуват и Гюзелев, а не само Азис.
„Защо Симеон е равностоен на Гюзелев, а не на Азис не мога да разбера“, контрира Огнян Минчев. „Образът на Царя остана една нелепа претенция за аристократизъм в българската политика. Именно това безсмислие осъди политическата кариера на всички хора, които подкрепят подписката, на толкова голяма краткост. ДПС пада, а корпоративно търговските мултаци имат нужда от нов сценарий, този сценарий е нелеп”, категоричен бе политологът. „След като убиха Илия Павлов – осиротяха. Доган ги припозна, организира ги в корпоративно-търговската групировка и сложи пред тях щита ДПС. В момента те се намират в тежка ситуация, защото банката им гръмна, след като се опитаха да вземат 4 милиарда през „Южен поток”. ДПС пада и имат нужда от нещо ново”, смята Минчев.
Минчо Спасов опита да направи внушението, че атаките срещу реанимирането на Симеон идват от човек свързан с КГБ, който е карал школа в Кременчук, намеквайки за Иван Костов и изтъкна, че за разлика от Командира, царят бил карал военна академия в САЩ. „Това са измислици, Костов никога не е бил в академия в Кременчук, имал е възможност да бъде, но това не се е случило. А царят съвсем не е завършил тази престижна военна академия, с която спекулирате”, коментира Огнян Минчев и отвърна на удара с разкритието, че Сакскобургготски всъщност бил агент „Паразит“.
Той призова да се разсекрети доклад, поръчан от президента Желю Желев, в който е трябвало да бъдат анализирани средата и обкръжението на Симеон Сакскобургготски и неговите връзки с ДС. „Нека този доклад да бъде отворен, там се говори за агент Румянцев, има неща в него, които са много по-близки до Петровка, отколкото до Кременчук. Царят нямаше шанс за никаква кариера, ако не беше Кремъл и не го бяха довели службите в България…”, каза още политологът.
„Митът, че Симеон е приеман на световната сцена, е вече разбит. Него го интересуват други неща – резиденция Кричим, гори, царски имоти. Иска му се нещо на царя, но не знае какво му се иска. Ценен е за вас, но спрете да го натрапвате на България”, обърна се към опонента си Огнян Минчев.
„Самият Симеон Сакскобургготски гледа с интерес реакцията на хората, които сега се изказват за инициативата. Ние искаме да открием дебат дали България се нуждае от човек, който да я представлява в Лувъра, или ще си стоим със клоуните, на които пляскаме и се забавляваме с тях”, заяви от своя страна Минчо Спасов.