СамокоВест

Огнян Минчев: Замазването на реформата в правораздаването води до пълно потапяне в блатото

Споделете ни в

ognyan minchevЗа съжаление, замазването на реформата в правораздаването ще постигне обратния ефект на този, който цели – укрепване на властта. Вместо да укрепи властта, най-гнилата част от държавната машина мощно тегли останалите институции и клонове на властта надолу – до пълно потапяне в блатото на пълния олигархичен контрол върху обществото и държавата. КТБ беше образцов пример за това как мафията интегрира всички ключови позиции в държавата в служба на собствения си интерес и срещу интересите на страната.
В случая с КТБ следите бяха зацапани и потъналия до ушите в блатото „държавен елит“ се отърва с лека уплаха. При тази структура на властта в държавата и в обществото рецидивите на КТБ са неизбежни. Не е сигурно, че от всяко следващо безобразие от този тип управляващата „класа“ ще се измъква пак така – ни лук яла, ни лук мирисала.
В България реформи на държавата се правят
само под външен натиск,
и то в краен случай. Сега партньорите на България си имат много свои грижи и проблеми и не им е до нашите безобразия. Затова – „дайте да си поживеем, докато сме на власт…“ Който познава най-новата българска история знае, че точно тогава, когато властта решава да се разпаше – „да му отпусне края“, точно тогава удря гръм и властовият пасианс се разпада. Затова не очаквайте укрепване на властта.
И казвам – за съжаление, защото светът около нас ври и кипи, защото живеем в най-неподходящото време за национална политическа криза, предизвикана от алчността и нахалството на поредния екип гастрольори на власт – и в трите безразделно оплетени като свински черва власти.
Коментарът е публикуван на Фейсбук страницата на автора.