СамокоВест
Крепоста "Феликс ромулиана", Зайчар

Общинари участваха в поредната корупционна схема – екскурзия до Италия

Споделете ни в

Крепоста "Феликс ромулиана", ЗайчарСамо преди броени дни по всички медии гръмна скандалния случай със служителка в министерството на отбраната, която е пътувала до остров Бали за сметка на фирмата „Берета трейдинг“. Чиновничката е отговаряла за контрола по изпълнение на договора с въпросната фирма по утилизация на боеприпаси. Служителката, която е приела ваучера за туристическо пътуване до екзотичната дестинация е участвала при изготвянето на поръчката, сключването на договора и впоследствие при неговия контрол. Няма място за коментар относно подбора на изпълнител на обществената поръчка, още по-малко за упражнявания контрол по изпълнението на договора. Равносметката е трима загинали и десетки тежко ранени при взривовете на боеприпаси в складовете на „Берета трейдинг“ край Петолъчката. Според Волен Сидеров те може и да са умишлени и да прикриват оръжейни доставки за ислямските екстремисти в Сирия. Има ли умисъл или не, за сега е изцяло в сферата на предположенията. Но безспорен факт е, че за България цената на една почивка до остров Бали  е три човешки живота и десетки инвалиди.

Вместо престъпното поведение на държавната служителка да им послужи за обица на ухото, нашенските служители припознаха в действията й ноу хау. Още не отслужили панихида за 40 дни от смъртта на загиналите, а самоковските последователи на подкупната чиновничка хукнаха на екскурзия до Италия и Сърбия за сметка на Главболгарстрой. Весдесъщото дружество спечели обществената поръчка за „Реставрация, консервация, и експониране на Късноантична крепост с църковен ансамбъл и оброк „ЦАРИ МАЛИ ГРАД” на хълма Свети Спас, с. Белчин за сумата от близо 6 000 000  лева. Специалисти от фирмата и екип от общинска администрация бяха командировани за сметка на фирмата да разгледат крепостите в Аквилея в Италия – Градо, крепостта в Ниш и крепостта Феликс Ромулиана в Зайчар. Възниква въпроса няма ли и в случая със самоковските чиновници конфликт на интереси при пътуването им до не по-малко екзотичните дестинации. Едно трябва да им се признае, че откриха нова корупционна мода: искаш да спечелиш обществена поръчка – прати ме на екскурзия. Но изглежда все пак са наясно, че в цялата тази работа има нещо много гнило, та имената на екскурзиантите и цената на удоволствието за сега се пазят в пълна тайна. Всъщност се оказа, че новата корупционна схема си е наше, родно самоковско откритие. Още във връзка с проекта „Супер Боровец“ мастита група от общински избраници отиде на раз-ОД-ка до Австрия и Швейцария, кръстена също толкова благовидно „обмяна на опит“. Тогава градските ни първенци заведоха и внуците си да трупат опит как се богатее за сметка на опърпания български данъкоплатец. Резултатът е, че Супер Боровеца замръзна на точката на абсолютната нула, а общината загуби 2 000 декара златни общински земи и милиони левове. При сегашната екскурзия на чиновниците набраният опит се простира до там, че не са научили даже името на някои от градовете. Уточняваме само, че градът се нарича Аквилея, а не Акуаилеиа, както са казали пред екип на канал Рила и крепостта е Феликс Ромулиана- от митичния Ромул, а не Ромолиана .

Но Самоков е малък град,а и както се знае шило в торба не стои, така че в най-скоро време ще Ви представим лично и поименно облажилите се уж за сметка на Главболгарстрой общински служители. Защото истинските платци на сметката сме ние, данъкоплатците, тъй като шестте милиона лева, които пашата Симеон Пешов лапна от обществената поръчка са бюджетни средства. Да се надяваме само, че от облагата на нашенските управници няма да се стигне до смъртни случаи. И нека Бог да ни пази!

One thought on “Общинари участваха в поредната корупционна схема – екскурзия до Италия

  1. Аз бях на „работно посещение“ в с.Райово. Там прибрах сеното от една ливада. Понеже съм много безработен ходих с колелото на дъщеря ми. После видох че селото бавно се превръща в обект за „скраб“ Кмето е направил у двора на ТКЗС-то фирма за скраб. Колкото повече печели кмето, толкова по малко хора остават у селото. Не знам как е у Белчин .. не мога да отида чак до там .. далече ми е. Да не стане като у Райово ..да построят императорския дворец, ансамбъл и оброк „Цари Мали Град“ и селото да изчезне. После пък след години трябва и него да го изравят изпод земята.

Comments are closed.