СамокоВест

Общинският съветник Петър Георгиев: Не е лошо, че ще имаме стратегия за спорта, лошо е, че стратегията е такава

Споделете ни в

На февруарското заседание на Общинския съвет, постоянната комисия по „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ предложи на избраниците ни проект на Стратегия за развитие на спорта от 2018 до 2023 година.

При разискванията по проекта, общинският съветник от „Самоковци за Самоков“ Петър Георгиев обобщи становището си в едно изречение. Не е лошо, че ще имаме стратегия, лошото е, че стратегията е такава. Посочено бе, че разработката е формална, че липсва конкретика. Васил Зашкев от Реформаторски блок обърна внимание, че общината финансира 22 спортни клуба, а към клуба-наследник на ски спорта няма дисциплина алпийски ски.

Кметът Владимир Георгиев заяви, че проектът е изпратен на всички спортни клубове и спортни деятели за становище и предложения, но такива не са постъпили в Общинска администрация. Има срок, в който стратегията трябва да бъде приета, допълни кметът. Съветник Георгиев го парира с конкретен пример. В общината е внесена подписка от 1000 родители, че децата им няма къде да играят баскетбол, но вече 3 месеца няма нито отговор, нито действия за решаване на проблема.

В крайна сметка Стратегията бе приета с 20 гласа „за“, 3 -„против“ и 2 „въздържам се“.