СамокоВест

Общинска библиотека-Самоков – по пътя на големите успехи

 Breaking News

Общинска библиотека-Самоков – по пътя на големите успехи

Общинска библиотека-Самоков – по пътя на големите успехи
ноември 14
10:05 2017

Ново признание за високопрофесионалния и всеотдаен екип на Общинска библиотека „Отец Паисий“-Самоков. Живото духовно средище вече е носител и на национална награда – мултимедиен проектор, от фотоконкурса „Твоят път към библиотеката“. Общо 75 библиотеки от цялата страна се състезаваха за приза на Фондация „Глобални библиотеки“. С подкрепа от 2 700 гласа, от общо гласували 11 000 потребители на Фейсбук, самоковският културен институт получи престижното признание.

Инициативата „Пътят към библиотеката“ стартира на 28 септември, като началния ѝ етап обхваща 650 библиотеки в 166 общини в цялата страна.

Местоположението на читалищни, общински и регионални библиотеки в страната, снабдени с компютри за безплатно ползване, се обозначава с указателни табели. Инициативата „Пътят към библиотеката“ обхваща обществените библиотеки, оборудвани с техника по програмата „Глобални библиотеки“ и е част от усилията за поддържане на условия за равен достъп до интернет и до информационни ресурси. Инициативата се осъществява от Фондация „Глобални библиотеки – България“ с подкрепата на общините в страната и с финансиране на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ – САЩ.

Подкрепата, която получи екипът н а Общинска библиотека-Самоков, е искрена и заслужена. Това прави наградата още по-ценна. Библиотека „Отец Паисий“ от години е гостоприемен дом за множество културни прояви от всички сфери на обществения живот. Писатели и поети, художници, майстори-приложници, музиканти са представяли своето творчество със съдействието на екипа. Изключително е вниманието и грижата към децата. С цялата си отдаденост специалистите водят младите хора по техния път към библиотеката, а самите те уверено вървят по пътя на големите успехи. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...